Na olympijskej kvalifikácii aj s hráčmi z KHL. Zmenila sa vláda, takže nás už môžu zavolať, povedal Mário Grman

15.8.2024 10:54

Už vyše dvoch rokov neboli do slovenskej hokejovej reprezentácie pozvaní hráči, ktorí hrajú v ruskej KHL. Tomu je však koniec. Na olympijskú kvalifikáciu prídu aj športovci, ktorí hrajú v krajine, ktorá zaútočila na Ukrajinu. Informoval o tom portál sport.aktuality.sk.

Slovenský hokejový reprezentant Mário Grman
Foto: TASR/Roman Hanc

Z rôznych dôvodov ich vedenie reprezentácie nevolalo hrať za národný tím. Lenže pred niekoľkými týždňami prišlo zmene, keď zväz nechal o celej situácii rozhodnúť slovenské kluby. A tie zahlasovali o návrat hráčov hrajúcich v Rusku do reprezentácie.

Na istom ruskom telegramovom účte sa objavil ešte minulý týždeň rozhovor s obrancom Máriom Grmanom. „Povedal som im po posledných majstrovstvách, že idem do KHL a že vždy, keď ma zavolajú, rád sa pripojím k tímu. Závisí to aj od toho, či ma tím v KHL pustí. Teraz však máme v auguste kvalifikáciu na olympiádu a neviem, či to už môžem povedať. Áno, pozvali ma, som z toho naozaj nadšený,“ upozornil na jeho vyjadrenie športový web.

Na doplňujúcu otázku, či sa o tejto situácii rozprával s inými Slovákmi v KHL, povedal: „Áno, máme tu osem alebo deväť hráčov, posledné roky to bola ťažká situácia. Ale teraz sa zmenila na Slovensku vláda. Čiže teraz nás môžu zavolať.“

Podľa športového portálu by Grman nemal byť jediný hráč z KHL v národnom tíme. Hlavný tréner Lokomotivu Jaroslavľ podľa webu yar.mk.ru oznámil, že obranca Martin Gernát vynechá úvod sezóny, lebo ho povolali do národného tímu na olympijskú kvalifikáciu.

Momentálne má v KHL zmluvu deväť Slovákov - Michal Čajkovský, Martin Gernát, Mário Grman, Christián Jaroš, Tomáš Jurčo, Michal Krištof, Adam Liška, Adam Ružička a Patrik Rybár. Pripomenul to portál sport.aktuality.sk.

Slovenský zväz ľadového hokeja bude mať tlačovú konferenciu k nominácii na olympijskú kvalifikáciu v pondelok 19. augusta o 9:30 h.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok