Grécke požiare už majú prvú obeť. Žena zrejme neuposlúchla výzvu na evakuáciu

13.8.2024 08:06

Rozsiahly požiar pri Aténach má prvú obeť. V jednom z vyhorených domov bolo nájdené telo ženy, píše agentúra AFP. Proti požiaru, ktorý sa nebezpečne priblížil k gréckemu hlavnému mestu, je nasadených vyše 700 hasičov a niekoľko desiatok vrtuľníkov a hasiacich lietadiel. Mala by začať prichádzať pomoc aj zo zahraničia.

Na požiarnom fronte, ktorý meria 30 kilometrov, hasiči stále čelia viacerým aktívnym ohniskám. Situácia by sa však v porovnaní s pondelok 12. augusta mohla začať zlepšovať, pretože sa očakáva, že v oblasti bude slabší vietor.

Na mieste je nasadených 705 hasičov a s ránom začali hasiť zo vzduchu vrtuľníky a lietadlá. V pondelok sa požiar priblížil nebezpečne k predmestiu Atén.

V meste Chalandri, ktoré bolo čiastočne evakuované, bolo nájdené obhorené telo ženy. Podľa gréckych médií zrejme neuposlúchla výzvu na evakuáciu, ktorú vydali úrady. V pondelok sa zranili dvaja hasiči a ďalších 13 ľudí bolo ošetrených pre dýchacie ťažkosti.

V utorok 13. augusta Grécko očakáva príchod prvej medzinárodnej pomoci, ktorú prisľúbili podľa denníka Kathimerini Francúzsko, Taliansko, Rumunsko, Srbsko, Turecko a Česko.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok