Danko povedal, kedy vyriešia spor o post šéfa parlamentu. Na funkciu si robí zálusk SNS aj Hlas

11.8.2024 15:12

Od vymenovania prezidenta Petra Pellegriniho zostáva post predsedu parlamentu neobsadený. Na funkciu si robia nárok strany SNS aj Hlas. Podľa Andreja Danka by sa mali na vymenovaní nového predsedu Národnej rady dohodnúť v priebehu augusta. Dodal, že dôležitá bude pozícia Petra Pellegriniho. Líder Hlasu Šutaj Eštok trvá na tom, že podľa koaličnej zmluvy im tento post ako strane prináleží.

Prázdny post predsedu parlamentu

V septembri by sa malo rozlúsknuť, kto bude novým predsedom parlamentu. Táto funkcia prislúcha Hlasu, no SNS by ho chcela pre seba. "V priebehu augusta všetky tieto veci vyriešime, no najdôležitejšia vec je štátny rozpočet," vyhlásil líder národniarov.

Vraj už komunikoval s premiérom aj lídrom Hlasu Matúšom Šutajom Eštokom. "Dôležitá bude pozícia Petra Pellegriniho," dodal s tým, že Hlas a Smer sú pre SNS prirodzení partneri.

Štefunka prekvapilo, že dohoda bude súvisieť aj s prezidentom, čo podľa neho spochybňuje jeho nestraníckosť.

Danko odmietol tvrdenie, že Pellegrini by mal prísť na rokovanie, ale medzi prezidentom a premiérom podľa neho existuje vzťah a Pellegrini ako bývalý predseda Hlasu k tomu má čo povedať.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok