Dráma v populárnom bratislavskom klube: Policajná razia bola plná agresivity a vulgarizmov

6.8.2024 12:06

Víkendová policajná razia v populárnom bratislavskom klube vyvolala vlnu kontroverzie. Príslušníci policajného zboru sa mali k návštevníkom podniku správať agresívne a častovať ich vulgarizmami. Slová očitých svedkov potvrdil aj majiteľ klubu.

kácečko drogy.jpg
Foto: Facebook/Kácečko, Polícia SR - Bratislavský kraj

Populárny bratislavský klub Kácečko v noci zo soboty na nedeľu (3.-4.8.) prehľadali desiatky policajtov v rámci rozsiahlej razie. Návštevníci, ktorí akciu zažili na vlastnej koži, sa sťažovali na agresívne až vulgárne správanie zo strany príslušníkov polície.

Ako priblížil portál Closer, ktorý komunikoval so svedkami udalosti, do bratislavského podniku vbehlo približne o polnoci zhruba 30 policajtov.

Ako neskôr informovala polícia prostredníctvom sociálnej siete, razie sa zúčastnili príslušníci Policajného pohotovostného útvaru KR PZ v Bratislave, Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Bratislave, kriminálnej polície prvého bratislavského okresu, pracovníci Finančnej správy a Inšpektorátu práce, mobilná jednotka Úradu hraničnej a cudzineckej polície PPZ v súčinnosti s príslušníkmi Mestskej polície Bratislava.

Viacerých zatkli

„Počas priebehu celej akcie bolo skontrolovaných niekoľko osôb, pričom šesť osôb bolo obmedzených na osobnej slobode, a päť osôb bolo príslušníkmi Policajného pohotovostného útvaru KR PZ v Bratislave predvedených na policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov,“ informovala polícia.

Štandardná razia sa však, ako sme už uviedli vyššie, nepozdávala návštevníkom klubu. Tí popísali, že príchod mužov zákona bol sprevádzaný vulgarizmami a agresivitou.

Na prítomných mali kričať, že majú ruky nechať položené na stole až pokým ich neprehľadajú. Ľudom nachádzajúcim sa v tom čase na parkete prikázali postaviť sa hlavami ku stenám.

Reakcia Kácečka

Razia trvala približne hodinu, pričom návštevníci nemali počas tohto času dovolené navštíviť toaletu alebo sa napiť. Ku vzniknutej kontroverzii sa vyjadril aj samotný klub Kácečko.

„Nevieme úplne, čo po takej razii, akú sme zažili v sobotu, povedať. Asi to, že samozrejme takých ľudí, proti akým bola evidentne namierená, odsudzujeme a ani my takých zákazníkov nechceme. Chápeme, že si polícia prišla vykonať svoju prácu, ale v každom prípade si myslíme, že sa to dá aj inak,“ uviedol majiteľ klubu pre portál Refresher. Potvrdil tiež, že zásahový tím sa správal neprimerane vulgárne.

Pozrite si archívnu reportáž o skúsenostiach s drogami medzi Slovákmi:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok