Drogy z predajných automatov si kupujú aj deti. Rodičia, toto sú príznaky, pri ktorých zbystrite

28.7.2024 10:20

Malátnosť, strata vedomia či paranoja. Toto sú následky užitia väčšieho množstva HHC, ktoré je voľne dostupné v predajných automatoch. K týmto omamným látkam sa dostanú aj deti.

Ide o umelo vytvorenú psychoaktívnu látku, veľmi podobnú THC, ktoré sa nachádza napríklad v marihuane. Je teda veľmi nepredvídateľné, čo to môže spôsobiť, pretože nie je určené na konzumáciu a neprešlo to súhlasom napríklad potravinárskej komory alebo iným subjektom.

Hlavným problémom HHC je, že ho užívajú najmä deti. Bežne ich nájdu v nákupných centrách a automatoch. Najčastejšími príznakmi užívania HHC sú malátnosť či strata vedomia. Látka môže u detí dokonca vyvolať zlý psychický stav či traumu z minulosti. Dieťa pod vplyvom látky inak rozoznáva riziká, môže spadnúť pod auto, pod vlak alebo prejsť cez sklenenú výplň.

Za zmenou legislatívy a zrušení voľného predaja stojí komisár pre deti aj lekári. Návrh zákona o zrušení predaja HHC v parlamente prešiel do druhého čítania už v máji. Poslanci národnej rady sa mu však budú venovať až po letných prázdninách. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok