Rozlúčka so slobodou či trojsekundové zajačie peklo. V českej zoo bola prehliadka 18+, okamžite sa vypredala

6.8.2024 05:45

Zoo Děčín sa inšpirovala USA a pre dospelých návštevníkov pripravila novinku - prehliadku plnú informácií o intímnom živote zvierat. Ľudia sa dozvedeli informácie o veľkosti či tvare zvieracích údov alebo o tom, ktoré druhy sa nebránia skupinovému sexu. O novinku bol veľký záujem a prehliadka bola vypredaná. Informovali o tom Novinky.cz.

Zoo Decin
Foto: Reprofoto: zoodecin.cz

Rozlúčka so slobodou v zoo

Blanka z Českej Lípy dlho rozmýšľala, akú rozlúčku so slobodou vymyslí pre svoju sestru, ktorá sa bude v auguste vydávať. Bola nadšená, keď zistila, že v zoologickej záhrade v Děčíne majú novinku, ktorá ponúka špeciálnu prehliadku len pre dospelých.

"Dlho som nevedela, čo si mám myslieť. Sestra mi zakázala objednať striptéra, a potom sa ponuka zoo objavila na sociálnych sieťach. Tak som si povedala, že ak nie striptíz, tak niečo také. Myslela som si, že je to skvelý nápad," povedala nevestina sestra pre Newsweek.

To, čo ju čaká, do poslednej chvíle tajila. V piatok ju spolu s kamarátkou vyzdvihli, naložili do auta a odviezli.

"Celú cestu sme s ňou žartovali a naznačovali jej, že uvidí veľkého vtáka alebo penis, aký ešte nikdy nevidela. Takže, chúďa, bola vystrašená," smiala sa jej kamarátka Lenka.

Experiment, ktorý sa vydaril

Zoo nikdy v minulosti takúto pikantnú akciu neponúkla a vraj ani žiadna iná zoologická záhrada v Českej republike nič podobné neorganizovala.

"Sami sme boli zvedaví, či a akú to bude mať odozvu," priznala hovorkyňa děčínskej zoo Alena Houšková.

Záujem bol však veľký, plánovaná kapacita 25 ľudí sa rýchlo naplnila, a tak zoo uvoľnila niekoľko ďalších miest. Na zázraky zvieracieho sveta sa v piatok večer prišli pozrieť ľudia z Prahy, Libereckého kraja či zo vzdialenejších miest Ústeckého kraja.

Začiatok prehliadky

Už pri prvej zastávke pri kačacom jazierku organizátori otvorili fľašu vína. Spravili to preto, aby účastníkov prehliadky dobre naladili.

Vývrtku využili neskôr na to, aby vysvetlili, ako vyzerá penis samca divokej kačice. Hovorilo sa aj o dlhých a zložito tvarovaných vagínach samíc, o vojne pohlaví a o samcovi kačice argentínskej, ktorý má penis dlhý až štyridsať centimetrov.

Petr Haberland, zoológ zo Zoo Děčín, zdvihol pred návštevníkmi pripravené brvno, dlhé asi dva a pol metra a široké štyridsať centimetrov. Bola to ukážka najväčšieho penisu v živočíšnej ríši.

"Toto je úd najväčšieho tvora na našej planéte - vráskavca obrovského. Takúto má veľkosť," ukázal brvno zoológ.

Zaujímavosti z exkurzie

Tridsať účastníkov exkurzie, ktorú zoo nazvala jednoducho 18+, sa dozvedelo intímne informácie o stonožkách, ktorých penisy môžu dosahovať až osemnásobok dĺžky ich tela. Ďalej to, že samce goríl sa naozaj nemajú čím chváliť, že najväčšie spermie majú ovocné mušky alebo že ejakulácia u diviakov je pomerne dlhá a až stokrát väčšia ako u mužov.

"A predsa sa mužom hovorí, akí sú kanci," zaznelo medzi účastníkmi exkurzie.

Približne hodinová zábavná prechádzka po zoologickej záhrade sa skončila videoprezentáciou. Účastníci mohli vidieť párenie chobotníc, modliviek, pštrosov, škorpiónov, chrobákov a slimákov.

Najzábavnejšie však boli asi obyčajné králiky, ktorých párenie opísal zoológ ako trojsekundové peklo. Nevesta Eliška si svoju rozlúčku užila. "Som spokojná. Bolo to poučné a náučné," zasmiala sa.

Pozrite si archívnu reportáž zo 6. júna o zoo v Bojniciach.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok