Dôchodca z Gelnice žije v strachu. Podvodníci, ktorým pomohla trestná novela, sú opäť na slobode

5.8.2024 12:00 , Aktualizované: 5.8.2024 15:09

Dvojica z Mníška nad Hnilcom, ktorá vlani podviedla dôchodcu z Gelnice o 83-tisíc eur a rodinný dom, sa už druhýkrát ocitla na slobode. Prvýkrát sa tak stalo 11. júla, pretože Krajský súd v Košiciach sa pri svojom rozhodovaní už riadil novelou trestného zákona.

O týždeň neskôr sa opäť ocitli vo vyšetrovacej väzbe, pre celkom iný trestný čin. Krajský súd ich však aj tentoraz prepustil. Poškodený dôchodca má veľký strach a schováva sa na neznámom mieste.

Recidivisti

Najprv Jozefa Štefánika obrali o 83-tisíc eur, a potom aj o rodinný dom. Igora za to Okresný súd v Spišskej Novej Vsi posadil do väzenia na 6 rokov a 8 mesiacov a Luciu na 6 rokov. Tí sa však odvolali. Krajský súd v Košiciach rozsudok zrušil, spis vrátil do Spišskej Novej Vsi a z vyšetrovacej väzby ich prepustil.  

“Po zverejnení nálezu pléna Ústavného súdu bude zásadným spôsobom upravený rozsah škody, ktorá v prípade oboch obžalovaných radikálne zmení právnu kvalifikáciu ich konania z obzvlášť závažného zločinu na prečin,” uviedol Krajský súd v Košiciach 17. júla.

Igor bol päťkrát súdne trestaný, Lucia trikrát. Keď sa Jozef Štefánik dozvedel, že sú na slobode, rýchlo odišiel na neznáme miesto.

Sú opäť na slobode

“On ušiel. Ušiel. Mne sa hlási na telefón, ale nedvíha nikomu telefón. Bojí sa vrátiť domov, pretože už nikomu neverí,” povedal pre ta3 sused poškodeného Ladislav Lukáč

O pár dní sa Igor a Lucia ocitli opäť vo vyšetrovacej väzbe. Priatelia Jozefa Štefánika presviedčali, že sa môže vrátiť domov. Odmietol z obavy, že sa recidivisti opäť ocitnú na slobode. Ani netušil, ako blízko je k pravde. Podľa informácií z miesta ich bydliska sú opäť na slobode. Na dôvody sme sa pýtali na Krajskom súde v Košiciach. Na odpoveď čakáme. 

Pozrite si súvisiacu reportáž z 19. júla o dôchodcovi z Gelnice:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok