Steel Aréna prechádza rekonštrukciou za milióny eur. ta3 sa zúčastnila kontrolného dňa na stavenisku

Kontrolný deň na stavenisku v košickej Steel Aréne. Tá prechádza rekonštrukciou za takmer 6 miliónov eur. Chladenie ľadu pre hokejistov a krasokorčuliarov zabezpečí 25 km chladiacich rúr.

Pozrite si zábery zvnútra arény:

Hlavná hracia plocha v košickej Steel-ke je bez ľadu. Pokrýva ju 25 kilometrov chladiacich rúr, v ktorých bude o pár mesiacov prúdiť čpavok.

„Momentálne máme už natlakované trubky chladenia, kde sa skúša ich tesnosť a budúci týždeň sa začne betonáž,“ informoval Martin Schwarc, manažér Košickej hokejovej arény.

Zastarané technológie z ktorých niektoré slúžili aj 20 rokov nahradia modernými. Výmena nepriameho chladenia za priame by v budúcnosti mala aréne priniesť približne 25% úsporu energií.

Do spŕch a na toalety inštalovali senzorové spínače. Ušetria tak na spotrebe vody a jej ohreve. Mesačná faktúra za energie by mala byť nižšia aj vďaka výmene halogénového osvetlenia za úsporné led diodové svietidlá.

V rámci rekonštrukcie sa vysporiadajú aj s problematickým svetlíkom nad hlavnou hracou plochou. 

Znížia sa náklady na prevádzku

Pred dvomi rokmi v auguste sa faktúra za elektrickú energiu vyšplhala na 201-tisíc eur za mesiac. Steel aréna prestávala byť konkurencieschopná.

Takmer 6 miliónová finančná injekcia do rekonštrukcie, z ktorej väčšina prišla z Fondu na podporu športu, zníži náklady na prevádzku arény o približne tretinu. Pre športovcov a verejnosť bude Steel aréna otvorená v októbri tohto roka. 

Pozrite si živý vstup redaktorky Cimborovej:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok