Djokovič doplnil svoju zbierku. Patrí mu zlatá medaila z Paríža po dramatickom finále s Alcarazom

4.8.2024 17:19

Srbský tenista Novak Djokovič získal na olympijskom turnaji v Paríži zlatú medailu vo dvojhre.

Novak Djokovič
Foto: Profimedia/AFP

V strhujúcom finále zdolal v pozícii nasadenej jednotky dvojku "pavúka" Španiela Carlosa Alcaraza 7:6 (3), 7:6 (2).

Srb získal na antuke v areáli Roland Garros poslednú trofej, ktorá mu v bohatej zbierke úspechov chýbala.

Konečne sa mu pošťastilo

Djokovič mál spod piatich kruhov zatiaľ na konte iba bronz z dvojhry z OH 2008 v Pekingu.

Pred troma rokmi mu turnaj v Tokiu nevyšiel, keď v semifinále dvojhry prehral s neskorším šampiónom Nemcom Alexandrom Zverevom a v dueli o 3. miesto so Španielom Pablom Carrenom-Bustom.

Priebeh finálovej hry

Finálový duel sa od úvodných minút vyznačoval vysokou intenzitou, obaja aktéri predvádzali skvelý tenis. Alcaraz si v prvom sete vypracoval deväť brejkbalov, Djokovič však všetky odvrátil a vynútil si tajbrejk, v ktorom mal navrch.

Od stavu 3:3 získal štyri body za sebou. Na Srbovi vôbec nebolo vidieť, že mal v priebehu turnaja problémy s operovaným kolenom, na dvorci sa skvele pohyboval.

V druhom sete si obaja hráči s prehľadom držali podanie a tak rozhodnutie opäť padlo až v tajbrejku. Hneď na jeho začiatku Djokovič zvládol dlhú výmenu, získal minibrejk a po jeho potvrdení viedol 2:0.

Alcaraz síce následne vyrovnal na 2:2, no Djokovič potom predviedol famózny víťazný forhend a opäť sa dostal do výhody. Srb už šancu na zisk vytúženého olympijského zlata z rúk nepustil.

Za stavu 6:2 premenil po ďalšom forhendovom winneri hneď prvý mečbal a premohli ho veľké emócie, v očiach mal slzy šťastia.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok