Olympijský titul pre tenistku Čchin-wen Čeng. V parížskom finále zlomila Chorvátku Vekičovú

3.8.2024 18:33 , Aktualizované: 3.8.2024 18:36

Čínska tenistka Čchin-wen Čeng sa stala olympijskou víťazkou vo dvojhre žien.

Čchin-wen Čeng OH Paríž
Foto: TASR/AP

V sobotňajšom finále parížskeho turnaja zdolala v pozícii nasadenej šestky trinástku "pavúka" Donnu Vekičovú z Chorvátska za 106 minút 6:2, 6:3.

Bronz získala svetová i turnajová jednotka Poľka Iga Swiateková, ktorá v piatkovom zápase o 3. miesto zvíťazila na antuke v areáli Roland Garros nad Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou hladko 6:2, 6:1.

Priebeh hry

Vekičovej, ktorá v semifinále vyradila Schmiedlovú, sa nevydaril vstup do zápasu, keď veľmi rýchlo prehrávala 0:3. V prvom sete dvakrát stratila podanie a prehrala ho 2:6.

Čchin-wen Čeng rýchlymi krížnymi údermi z oboch strán od základnej čiary nútila súperku k chybám, navyše bola naďalej stopercentná pri využívaní brejkbalov, takže si v úvode druhého setu vytvorila náskok 2:0.

Až za tohto stavu Chorvátka herne ožila, prvýkrát zlomila servis súperky a dokázala vyrovnať na 2:2. Číňanka sa vďaka dvom esám v závere piateho gemu opäť dostala do vedenia.

Rozhodujúci moment prišiel v dramatickom ôsmom geme za stavu 4:3, keď si svetová sedmička a finalistka tohtoročného Australian Open trpezlivou hrou počkala na svoje momenty a napokon využila svoj štvrtý brejkbal.

Duel zakončila v deviatej hre, keď premenila hneď prvý mečbal.

Ďalšia tenisová medaila pre Čínu      

Čína sa tak raduje z ďalšej tenisovej medaily, striebro v mixe získali Wang Sin-jü a Čang Č'-čen. Dvadsaťjedenročná Čchin-wen Čeng sa postarala o prvé čínske zlato vo dvojhre v olympijskej histórii.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok