Na olympiáde nám robí azda najväčšiu radosť. Anna Karolína Schmiedlová bojuje o postup do finále (+anketa)

1.8.2024 11:47 , Aktualizované: 1.8.2024 21:59

Slovenská tenisová rozprávka na olympiáde pokračuje. Jediná zástupkyňa v "bielom športe" predvádza famózne výkony a súperky privádza do zúfalstva. Už štyri rebríčkovo vyššie postavené hráčky nestačili na Annu Karolínu Schmiedlovú. O 21:30 nastúpila na semifinále olympijského turnaja, kde sa pokúsila zdolať aj piatu protivníčku lepšiu v rebríčku WTA.

schmiedlová
Foto: TASR/AP

Olympijské účasti

Pre Schmiedlovú to je druhý štart pod piatimi kruhmi. Na OH 2016 v Riu de Janeiru v prvom kole zdolala Talianku Robertu Vinciovú 7:5, 6:4, v druhom prehrala s Ruskou Jekaterinou Makarovovou 6:3, 4:6, 2:6.

Tentoraz sa jej darí oveľa viac, keď už zdolala štyri rebríčkovo vyššie postavené súperky. Začala víťazstvom 2:0 na sety proti Britke Katie Boulterovej, rovnaký triumf zopakovala aj proti Brazílčanke Beatriz Haddad Maiaovej. Prvá menovaná je aktuálne vo svetovom rankingu na 34. priečke, druhá na 22. pozícii.

V osemfinále ju čakala súperka ešte vyššieho rangu - Talianka Jasmine Paoliniová. Svetovú päťku dokázala zdolať po trojsetovej dráme. Nezľakla sa ani hráčky číslo desať v rebríčku Češky Barbory Krejčíkovej, ktorú pokorila v dvoch setoch.

Slovenská rekordérka

Od čias Miloša Mečířa a jeho triumfu na OH v Soule v roku 1988 nemalo Slovensko na olympijskom turnaji svojho zástupcu medzi poslednými ôsmimi hráčmi.

Schmiedlová tak opäť vylepšila slovenské singlové tenisové maximum v ére samostatnosti, keďže je už v semifinále dvojhry na OH v Paríži.

Dominika Cibulková postúpila na OH 2008 v Pekingu do osemfinále rovnako ako Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney a na OH 1996 v Atlante.

Za éry ČSSR vybojoval Miloslav Mečíř na OH 1988 v Soule zlatú medailu vo dvojhre a bronzovú vo štvorhre po boku Milana Šrejbera.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok