Schmiedlová na letnej olympiáde zabojuje o medaily. Češke Krejčíkovej nedala žiadnu šancu

31.7.2024 10:00 , Aktualizované: 31.7.2024 17:22

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová dosiahla najväčší úspech v kariére, keď postúpila do semifinále olympijského tenisového turnaja. Areál v Roland Garrose jej sedí, premohla už štyri vyššie postavené súperky. Aktuálnu víťazku Wimbledonu Češku Barboru Krejčíkovú zdolala v dvoch setoch.

schmiedlová
Foto: TASR/AP

Kto je Krejčíková?

Jej súperkou vo štvrťfinále bola Češka Krejčíková, ktorá má počas svojej kariéry na konte dva grandslamové triumfy vo dvojhre - ovládla Roland Garros, na ktorých kurtoch sa olympiáda aj hrá, v roku 2021 a pred necelým mesiacom aj Wimbledon.

Vo štvorhre má titulov ešte viac, keď spolu so svojou kolegyňou Kateřinou Siniakovou zvládli posledný súboj až na siedmich grandslamoch. Keď to zrátame dohromady, triumfovala už na deviatich grandslamoch z desiatich. Finále nezvládla po boku Siniakovej len na Australian Open 2021.

Krejčíková sa nachádza na 10. mieste svetového rebríčka, na začiatku roka figurovala na rovnakej pozícii. Na olympiáde je nasadená hráčka číslo deväť.

Na turnaji je v semifunále aj najväčšia favoritka a svetová i nasadená jednotka Poľka Iga Swiateková.

Rekordérka medzi slovenskými tenistkami

Od čias Miloša Mečířa a jeho triumfu na OH v Soule v roku 1988 nemalo Slovensko na olympijskom turnaji svojho zástupcu medzi poslednými ôsmimi hráčmi.

Schmiedlová opäť vylepšila slovenské singlové tenisové maximum v ére samostatnosti - je už v semifinále dvojhry na OH v Paríži!

Dominika Cibulková postúpila na OH 2008 v Pekingu do osemfinále rovnako ako Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney a na OH 1996 v Atlante.

Za éry ČSSR vybojoval Miloslav Mečíř na OH 1988 v Soule zlatú medailu vo dvojhre a bronzovú vo štvorhre po boku Milana Šrejbera.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok