Vraždil v tanečnej škole. Útok nožom v Anglicku neprežilo viacero detí, polícia zatkla mladíka

29.7.2024 16:05 , Aktualizované: 29.7.2024 22:24

Pri pondelkovom útoku nožom v britskom Southporte zomreli dve deti. Šesť ďalších je v nemocnici vo vážnom stave, rovnako ako dvaja dospelí. Miernejšie zranenia utrpeli aj tri ďalšie deti, zranených osôb je teda celkovo 11.

Na tlačovej konferencii to oznámila šéfka policajného zboru Merseyside Serena Kennedyová. Z útoku je podozrivý 17-ročný mladík pôvodom z Cardiffu, ktorého polícia drží vo väzbe.

Muž podľa Kennedyovej útočil v budove tanečnej školy, kde boli deti zhromaždené na podujatí inšpirovanom speváčkou Taylor Swiftovou. Jeho motív zostáva neznámy.

Priebeh útoku je nejasný

Priebeh útoku v rezidenčnej časti Southportu na severozápade Anglicka je zatiaľ pre absenciu rozsiahlejšieho policajného vyhlásenia nejasný. Z výpovedí svedkov, ktorí hovorili s britskými médiami, však vyplýva, že muž s maskou na tvári a nožom zrejme prišiel na miesto činu v taxíku.

Vodičovi odmietol zaplatiť a ušiel. Samotný útok sa odohral v budove na Hart Street, nie vonku, ako vyplývalo z predchádzajúcich správ.

Chlap behá a bodá ľudí

Jedna z obyvateľiek Southportu žijúca neďaleko Hart Street popísala miestnym novinám Liverpool Echo, že "počula hromadu sirén a nad mestom krúžila helikoptéra". "Potom začali prichádzať správy do miestnych whatsappových skupín, aby si ľudia zavreli okná a zamkli dvere, že okolo behá chlap a bodá ľudí".

So stanicou BBC hovoril rodič, ktorého dcéra bola priamou svedkyňou útokov. Dievča je podľa neho teraz traumatizované. "Utiekla a teraz je v bezpečí," dodal jej otec.

"Hovorila som so zástupcami policajného zboru Merseyside, vyjadrila im plnú podporu a poďakovala zasahujúcim záchranným zložkám. Vážny incident v Súthhoporte ma hlboko znepokojil. Myslím na rodiny a blízkych, ktorých sa (útok) dotkol," reagovala na sieti X ministerka vnútra Yvette Cooperová.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok