Všimli ste si, že mi niečo chýba, pýta sa surfer. Nohu mu odhryzol žralok, prišiť mu ju nedokázali

30.7.2024 05:45

Surfer, ktorému minulý týždeň odhryzol nohu veľký biely žralok, v pondelok potvrdil, že mu ju chirurgovia nemôžu prišiť späť, hoci ju krátko po útoku žraloka vyplavilo more a ľudia ju po uložení do ľadu priniesli do nemocnice. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.

Žralok býčí
Foto: Profimedia

Dvadsaťtriročný Kai McKenzie minulý utorok surfoval neďaleko Port Macquarie v Novom Južnom Walese, keď ho napadol “najväčší žralok, akého kedy videl“. Mladíkovi sa podarilo na vlne doplávať na breh, kde mu policajt v civile pomocou improvizovaného škrtidla zaškrtil ranu na odhryznutej končatine.

Jeho nohu krátko nato vyplavilo na breh, kde ju miestni obyvatelia dali na ľad a previezli do nemocnice. Tím chirurgov dúfal, že sa im ju podarí prišiť späť.

Plánuje návrat na vlny

Dnes, takmer týždeň po útoku, však McKenzie na sociálnych sieťach zverejnil svoju fotografiu z nemocnice s popisom: “Všimli ste si, že mi niečo chýba? Haha.“

Surfer sa zároveň poďakoval všetkým ľuďom za pomoc a podporu, ako aj za dary, ktoré prichádzajú na darcovskú stránku. Ľudia na ňu posielajú príspevky, ktoré mu majú pomôcť zaplatiť liečebné náklady. Podľa BBC sa na nej vyzbieralo už viac ako 165 000 austrálskych dolárov (približne 99 728 eur). “Skôr než sa nazdáte, budem späť vo vode!“ dodal.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok