Koža na nohe sa mu roztavila. Muž oľutoval, že išiel do púšte v Údolí smrti len v žabkách

Prechádzka po púšti skončila popáleninami tretieho stupňa. Belgičan, ktorý bol s rodinou na dovolenke v USA, oľutoval svoje rozhodnutie ísť do púšte len v žabkách. Výlet do Údolí smrti v Kalifornii, keď teplomer ukazoval vyše 50 stupňov, ho tak vyšiel draho.

Death Valley
Foto: Profimedia

Štyridsaťdvaročný Belgičan bol pri 50-stupňovej horúčave so svojou rodinou na prechádzke po piesočných dunách v Národnom parku Údolie smrti v Kalifornii (Death Valley), informuje CNN Prima NEWS.

Piesok mohol mať teplotu až 90 °C

Žabky, ktoré mal obuté, sa buď rozbili, alebo ich stratil. Strážcovia parku uviedli, že pre jazykovú bariéru si neboli istí, čo sa so žabkami v skutočnosti stalo.

„Koža na nohe sa mu roztavila,“ povedala pre denník Los Angeles Times strážkyňa parku Abby Winesová, podľa ktorej môže mať rozpálený piesok v Údolí smrti teplotu viac ako 90 stupňov.

Muž bol v púšti v bolestiach, preto rodina poprosila o pomoc ďalších turistov, ktorí muža odniesli na neďaleké parkovisko. Strážcovia parku pre neho potom zavolali záchrannú službu.

Údolie smrti v Kalifornii je vyhľadávaným turistickým miestom:

Púšť nie je pláž

Prevoz do nemocnice však nebol jednoduchý. Záchranársky vrtuľník nemohol pre extrémne horúčavy bezpečne pristáť priamo v Doline smrti.

Strážcovia parku preto zavolali sanitku, ktorá popáleného turistu prepravila na vyššie položené miesto s chladnejším prostredím, kde záchranári mohli bezpečne pristáť. Helikoptéra ho potom previezla do nemocnice v Las Vegas.

Strážcovia parku varujú pred nebezpečenstvom hroziacim v púšti a odporúčajú pevnú obuv. „Ľudia si myslia, že to bude ako na pláži, kam môžete vyraziť len v žabkách alebo sandáloch. Kvôli extrémnym teplotám sa ale duny zahrievajú rovnako ako chodník,“ dodala Winesová.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok