Populárna online poradňa pre mladých je v koncoch. IPčko žiada o pomoc verejnosť a tvrdí, že štát len sľubuje

Výpadok financií robí občianskemu združeniu IPčko starosti. Už teraz musí obmedzovať svoje služby, hrozí, že zatvorí aj krajské pobočky. Štát ponúka veľmi nízku podporu, a ak ju chce združenie získať, musí o ňu zasúťažiť.

ipčko
Foto: ta3

Pomoc od rezortov? Takmer nulová 

Duševné zdravie by človek laicky priradil pod záštitu ministerstva zdravotníctva, no táto téma nepatrí pod jeden rezort, a to spôsobuje komplikácie. 

„Rezort ministerky Zuzany Dolinkovej nemá žiadnu dotačnú príležitosť. Napriek tomu, že sme počuli v posledných dňoch od ministerky, že duševné zdravie je priorita, tento rok neposkytne žiadne peniaze,“ naznačuje riaditeľ. 

Dotačnú výzvu poskytlo ministerstvo školstva, odkiaľ združenie získalo 37-tisíc eur. 

S čiastočnou pomocou počíta IPčko od samospráv, aj keď si je vedomé, že ani tam nie je finančná situácia najlepšia. Pomoc prichádza aj od sponzorov. 

„Potrebujeme mať viaczdrojové financovanie. Vieme, že štát nás nedokáže financovať kompletne a my to ani nechceme, ale zároveň vieme, že to nedokáže potiahnuť ani firemný sektor a už vôbec nie obyčajní ľudia,“ uzatvára tému riaditeľ občianskeho združenia IPčk

Ako by sa dala situácia riešiť a ako je to momentálne s detskými psychológmi na Slovensku? Odpovede sa dozviete v rozhovore nižšie.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok