Netanjahu navštívil Biely dom. Rozhovor s Bidenom bol však chladnejší ako naposledy

25.7.2024 22:31 , Aktualizované: 26.7.2024 07:06

Americký prezident Joe Biden v Bielom dome privítal izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Štátnici rokovali o prímerí v Pásme Gazy a o prepustení rukojemníkov, ktorých zadržiava palestínske hnutie Hamas. Netanjahu sa neskôr stretne aj s Kamalou Harrisovou.

Biden Netanjahuovi počas schôdzky v Oválnej pracovni Bieleho domu povedal, že je potrebné, aby izraelský premiér rýchlo uzavrel dohodu o prímerí v Gaze a prepustení zvyšných rukojemníkov zadržiavaných palestínskymi militantmi z radikálneho hnutia Hamas.

Humanitárna kríza v Gaze

Vo vyhlásení Bieleho domu sa uvádza, že Biden a Netanjahu hovorili aj o "humanitárnej kríze" na palestínskom území a nevyhnutnosti umožniť potrebný prísun humanitárnej pomoci.

Netanjahu na platforme X napísal, že sa v stredu vo Washingtone po svojom prejave v americkom Kongrese stretol aj s generálnym riaditeľom spoločnosti Tesla Elonom Muskom.

Diskutoval s ním pritom o možnostiach a výzvach súvisiacich s umelou inteligenciou, jej vplyvom na ekonomiku a spoločnosť. Skúmali tiež možnosti pre technologickú spoluprácu s Izraelom, dodal Netanjahu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok