Obyvatelia Petržalky sa boja. Niekto im strieľa do okien, polícia to vyhodnotila ako priestupok

25.7.2024 22:29

V Petržalke vyčíňa strelec, ktorý strieľa do okien nič netušiacich ľudí. TV Markíza sa ozvali dve ženy, ktorým niekto prestrelil okná. Polícia prípady zhodnotila ako priestupok s pokutou do 50 eur.

Petržalka
Foto: Facebook/Petržalka (ilu)

Katarína, 90-ročná žena, ktorá býva na šiestom poschodí, sa televízii ozvala sama. Povedala, že má prestrelené okno aj sieťku na viacerých miestach a v byte našla niekoľko guliek.

Incident sa odohral pred pár týždňami, keď cez víkend počula hlučné rany práve v čase, keď si išla ľahnúť spať, píšu tvnoviny.sk.

Iba piestupok

“Počula som niečo, akoby sa sklo roztrieštilo, niekoľkokrát za sebou, a ešte aj také duté nárazy,“ opísala Katarína. Najskôr si myslela, že niečo spadlo, ale nič nenašla. Až o dva dni neskôr pri otváraní okna si všimla dve diery na vonkajšom skle.

Katarína zavolala políciu, ktorá si diery obzrela a skonštatovala, že by mohlo ísť o vzduchovku. Podľa polície bola rana priama, čo naznačuje, že strelec mohol byť z bytovky oproti.

Polícia si diery zdokumentovala, ale Katarína nepodala trestné oznámenie, pretože polícia prípad hodnotila ako priestupok s maximálnou pokutou 50 eur a nízkou pravdepodobnosťou, že by našla páchateľa.

Tri týždne sa nič nedialo. Katarína sa neskôr dozvedela o reportáži s rodinou, ktorá zažila podobný incident v inej časti Petržalky a ozvala sa televízii.

Polícia tvrdila, že diery mohol spôsobiť vták

Spomínaná rodina tiež kontaktovala políciu a nahlásila, čo sa stalo. Máriin manžel šiel spísať oznámenie. “Keď prišiel manžel s nimi spisovať, tak už hovorili, že to je len priestupok, to je len jedno sklo, ani nie dve, a že keď sa nájde guľka, že potom to budú riešiť, lebo zatiaľ to je tvrdenie proti tvrdeniu, a že to tvrdíte my, že to je od guľky, a že to mohol vyďobať aj vták,“ povedala Mária pre Markízu.

Televízia kontaktovala políciu, ktorej opísala, ako príslušníci v prípade Kataríny postupovali. Vo štvrtok ráno sa Kataríne ozvali policajti, či už má okno opravené, pretože by si ho chceli znova pozrieť.

“Postup hliadky Policajného zboru pri preverení uvedeného oznámenia preveruje Odbor kontroly Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Predmetná vec je v štádiu vyšetrovania,“ uviedol pre televíziu bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Našli aj tretiu obeť

Pri návšteve si štáb TV Markíza všimol ďalšiu dieru po guľke v okne na treťom poschodí, čo naznačuje, že strelec vypálil viacero rán alebo bolo strelcov viac.

Polícia u Kataríny všetko dôkladne prezrela a zdokumentovala, čaká ju výsluch. Stopy polícia zaistila aj u suseda na treťom poschodí, a potom sa presunuli k rodine, kde predtým natáčala televízia. Tá mala tiež prestrelené vonkajšie sklo, ale guľky nenašli. Streľba sa tam ozvala počas dňa.

Aj v Lučenci

Televízia ta3 natrafila na sociálnych sieťach na podobný prípad, tentokrát v Lučenci. Rovnako ako v Petržalke, páchateľ strieľa do okien bytových domov.

“Obyvatelia Rúbaniska II, okolie bloku A, dávajte si pozor, nejaký blázon strieľa z balkóna, alebo okna, vďaka nemu máme prestrelené okno na 7 poschodí,“ napísal neznámy obyvateľ mesta. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok