Najmenšia výprava je už v Paríži. Prestížny magazín predpovedá, že Slovensko získa iba jednu medailu

Francúzska metropola hostí najväčší športový sviatok po sto rokoch. Výpravu Slovenska v Paríži tvorí 28 športovcov, čo je najmenej v histórii. Podľa predpovede športového magazínu však Slovensko nemá na zisk medailí veľa šancí.

olympionici olympiáda ZOH slalomári
Foto: ta3/Patrik Tkáč

Po troch rokoch sa opäť zaplnia tribúny so zahraničnými návštevníkmi. Monumentálny otvárací ceremoniál i dejisko súťaží na ikonických miestach pod Eiffelovou vežou, v Invalidovni, v Parku Princov či v dejisku Roland Garros sa začnú 26. júla a skončia sa 11. augusta.

Zoskupenie slovenskej reprezentácie

Najpočetnejšie zastúpenie má atletika a strelectvo (po 6), vodný slalom budú reprezentovať štyria športovci.

Dvoch zástupcov má plávanie, ostatné športy sú zastúpené po jednom.

Na konci júna malo účasť v Paríži istých iba 25 športovcov, ďalší sa dostali na zoznam po skončení kvalifikačného procesu a po prerozdelení prípadne nevyužitých miesteniek zo strany iných národných olympijských výborov. 

Organizátorom sa v uplynulých mesiacoch podarilo vyriešiť viaceré problémy, no tesne pred štartom ich stále trápi najmä bezpečnosť.

Kde sa umiestni Slovensko?

Spolupracovník športového časopisu Sports Illustrated Brian Cazeneuve predpovedá víťaza každej zlatej, striebornej a bronzovej medaily, ktoré sa budú udeľovať na 329 podujatiach.

Zo Slovenska má reálnu šancu na zisk striebornej medaily iba skeetarka Danka Barteková.

Z rebríčka úspešnosti vyplýva, že na výslní sa nachádzajú Američania. Na olympiáde by podľa výsledkov predpokladu mali získať až 123 medailí.

Slovenskí reprezentanti sú už v olympijskej dedine. Pozrite si živý vstup Mária Porubca, ktorý informoval o priebehu priamo z miesta.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok