Trump telefonoval so Zelenským. Tvrdí, že ak sa stane prezidentom USA, tak vojnu na Ukrajine ukončí do januára

20.7.2024 07:01 , Aktualizované: 20.7.2024 08:18

Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social uviedol, že mal v piatok 19. júla "veľmi dobrý telefonický rozhovor" s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Trump vo svojom príspevku vyhlásil, že ak 5. novembra vyhrá voľby, skončí vojnu na Ukrajine ešte skôr, ako sa v januári ujme prezidentského úradu.

Trump na svojej platforme ďalej napísal, že ako prezident "prinesie svetu mier a ukončí vojnu, ktorá stála už toľko životov".

"Obe strany sa budú môcť stretnúť a vyrokovať dohodu, ktorá ukončí násilie a vydláždi cestu k prosperite," skonštatoval exprezident.

Hoci predložil niekoľko konkrétnych politických návrhov, v minuloročnom rozhovore pre agentúru Reuters Trump vyhlásil, že Ukrajina sa možno bude musieť vzdať určitého územia, aby dosiahla mierovú dohodu.

Trump uviedol, že Zelenský mu počas telefonátu zablahoželal k tomu, že sa stal oficiálnym prezidentským kandidátom republikánov a odsúdil pokus o atentát, ktorého terčom sa exprezident stal minulú sobotu (13.7.).        

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok