Dvaja muži v Nemecku pobodali učiteľa v posledný školský deň. Ten bojuje o život

19.7.2024 17:36 , Aktualizované: 19.7.2024 19:02

Dvaja mladíci podľa serveru denníka Bild pobodali učiteľov pred školou v meste Wedel blízko Hamburgu. Muž je podľa polície aj po niekoľkých hodinách od útoku v ohrození života. Páchatelia z miesta činu ušli, polícii sa ale dvoch podozrivých po určitom čase podarilo zadržať.

Migranti policia Nemecko
Foto: TASR/AP

Schoval sa

"Vo Wedele sa dnes popoludní odohral pokus o vraždu. Jedna osoba bola zranená tak, že je ohrozená na živote - pravdepodobne bodnou zbraňou. Objasňujeme pozadie a pátrame po páchateľoch," uviedla na X polícia spolková krajina Šlezvicko-Holštajnsko.

Bild tvrdí, že išlo o cielený útok, pri ktorom bol učiteľ pred školou zranený v oblasti krku a hrudníka. Ťažko zranenému sa mu ešte podarilo schovať sa v budove vzdelávacej inštitúcie. Záchranná služba ho po prvotnom ošetrení na mieste previezla do nemocnice.

Podvečer polícia uviedla, že zadržala dvoch podozrivých bratov vo veku okolo 20 rokov - jeden sa narodil v roku 2002, druhý v roku 2003. Pôvodne polícia nevylučovala účasť tretieho muža na útoku, teraz je ale presvedčená, že páchatelia boli dvaja. Pátrala po nich aj za nasadenie vrtuľníka.

Polícia vychádza z toho, že sa podozriví s obeťou poznal - či išlo o študentov inštitúcie, ale zatiaľ nepotvrdila. Motív útoku, ktorý sa odohral približne o 14.00 h, zatiaľ zisťuje. Ťažko zranenému mužovi je 67 rokov.

Ku škole, ktorej okolie je naďalej uzavreté, polícia vyslala desať hliadkových vozidiel. Na mieste bolo tiež niekoľko sanitiek.

V Šlezvicku-Holštajnsku, kde sa Wedel nachádza, bol v piatok 19. júla posledný deň školského roka.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok