Trump sa po atentáte objavil na verejnosti, vítali ho ováciami. Na zjazd strany prišiel s obviazaným uchom

16.7.2024 06:11

Bývalý americký prezident Donald Trump sa prvýkrát od sobotňajšieho pokusu o atentát objavil na verejnosti. Pred delegátmi zjazdu svojej Republikánskej strany v pondelok miestneho času predstúpil s obväzom okolo pravého ucha, ktoré zasiahol strelec na predvolebnom mítingu v Pensylvánii.

Prítomní ho odmenili ováciami postojačky, uviedla agentúra Reuters.

Zjazd v pondelok Trumpa nominoval ako kandidáta pre prezidentské voľby v novembri tohto roku. Prezident z rokov 2017 až 2021 na zjazde zatiaľ s prejavom nevystúpil. Očakáva sa, že tak urobí vo štvrtok, kedy má aj nomináciu formálne prijať. Už počas pondelka Trump oznámil, že si vybral senátora J. D. Vancea ako svojho kandidáta na viceprezidenta.

"Bojuj!"

Keď Trump vkročil do haly v Milwaukee, kde sa zjazd koná, prítomní skandovali "Bojuj! Bojuj! Bojuj!" a zatínali ruky v päste - ako pripomienku Trumpovho gesta bezprostredne po atentáte.

Exprezident vyzeral dojato, keď stál v lóži s niektorými zo svojich detí, senátorom Vancom a ďalšími poprednými osobnosťami strany.

Trump sa na sobotňajšom predvolebnom mítingu v meste Butler stal terčom atentátnika, ktorý ho trafil do pravého ucha. Útočníka, ktorý zrejme vypálil niekoľkokrát a zabil jedného z divákov, zastrelila ochranná služba.

Pozrite si video, ktoré zachytáva obviazané ucho Donalda Trumpa.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok