Šťastie alebo Božia pomoc. Nemal som tu byť, mal som byť mŕtvy, vyhlásil po atentáte Trump

15.7.2024 10:47 , Aktualizované: 15.7.2024 13:10

Bývalý republikánsky prezident Donald Trump v nedeľnom rozhovore s New York Post povedal, že mal byť mŕtvy a sobotňajšiu streľbu prežil možno vďaka šťastiu alebo božej pomoci. Lekár, ktorý Trumpovi po atentáte ošetroval prestrelené pravé ucho, podľa exprezidenta vyhlásil, že nikdy nič také nevidel a hovoril o "zázraku".

Donald Trump
Foto: TASR/AP

Trump podľa denníka tiež povedal, že od prezidenta Joea Bidena bolo "veľmi pekné", keď mu po útoku zavolal. V rozhovore exprezident zároveň bez bližších podrobností naznačil, že sa kampaň bude po incidente niesť v slušnejšom duchu. Novinári mali zakázané Trumpa odfotiť.

Trump zo sobotňajšieho útoku na predvolebnom mítingu v Pensylvánii vyviazol so zranením ucha, zabitý však bol jeden účastník akcie a ďalší dvaja boli zranení. Strelca zlikvidovali agenti tajnej služby.

Nemal som tu byť

"Nemal som tu byť, mal som byť mŕtvy," povedal Trump. "Vďaka šťastiu alebo vďaka Bohu, mnoho ľudí hovorí, že vďaka Bohu, som stále tu," dodal. Popisoval, ako rýchlo zasiahli agenti tajnej služby, akonáhle začala streľba, a vyhrnul si rukáv, aby novinárom ukázal veľkú modrinu na pravom predlaktí.

Objasnil aj záhadu ohľadom svojich topánok. Na videozázname z incidentu je počuť, ako sa ho ochrancovia snažia odviesť z pódia do bezpečia, na čo Trump odpovedá: "Počkajte, chcem si obuť topánky". "Agenti ma zrazili tak silno, že mi spadli topánky, ktoré mám tesné," povedal s úsmevom.

Pravé ucho mal Trump pri rozhovore voľne omotané obväzom. Jeho tím trval na tom, že exprezidenta novinári nesmú fotiť. "Lekár v nemocnici povedal, že niečo také nikdy nevidel, nazval to zázrakom," uviedol Trump. Exprezident v rozhovore poznamenal, že by bol mŕtvy, keby vo chvíli streľby neotočil hlavu mierne doprava, aby prečítal dokument o nelegálnych prisťahovalcoch. Keby tak neurobil, bol by vraj zásah, ktorý mu odtrhol kúsok špičky ucha, smrtiaci.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok