Ako zvládla ochranka atentát na Trumpa? Bývalý šéf ochrankárov si myslí, že útočníka nemali zabiť

14.7.2024 12:53

Donald Trump bol obkolesený viacerými ochrankármi a agentmi. Tí útočníka zastrelili. Viac už povedal bývalý šéf ochrankárov Peter Krajčírovič.

Podľa neho ochranka zvládla svoju úlohu. „Ihneď ho schovali, zakryli ho telom, komunikovali s ním. Potom ho pripraveným koridorom evakuovali do pancierovej limuzíny.“

V USA chráni prezidentov a exprezidentov tajná služba. „Ako prvé by sa malo vyšetriť, ako sa útočník s dlhou zbraňou dostal do vonkajšieho perimetra, odkiaľ bolo možné priamo vystreliť na miesto, kde mal Trump prejav,“ prezradil Krajčírovič.

Tiež sa treba zaoberať tým, či sa tam schoval, či to tam skontrolovali, či sa v daný deň nepohyboval po okolí so zbraňou v pudre.

Pozrite si celý rozhovor s bývalým šéfom ochrankárov Petrom Krajčírovičom.

„Je vysoko pravdepodobné, že keď tam niekto vystrelí, tak zasiahne nejakú nezúčastnenú osobu. Preto sú pred takýmito mítingami stretnutia. Bezpečnostné zložky sú vyslovene na to, aby vyhľadávali riziká, tiež eliminovať útočníka,“ ozrejmil bývalý šéf ochrankárov.

Doplnil, že strelca netreba zabiť. Ak by ho postrelili, treba mu poskynúť riadnu prvú pomoc. „Pre nás je útočník zdroj informácií. Či ho niekto vydieral, prečo to urobil a aby sme ho mohli použiť na ďalšom konaní pre vyšetrovanie,“ dodal Krajčírovič.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok