FOTO/VIDEO: Povytrhávaný asfalt a zaplavené dvory. V obci na Liptove sa rozvodnil vodopád

12.7.2024 10:35

Najznámejší vodopád sa zmenil na nepoznanie. Liptov vo štvrtok zasiahli silné dažde, ktoré spôsobili zvýšenie hladiny vody vodopádu v obci Lúčky. V dôsledku toho sa voda vybrežila a zaplavila ulice. Aj potok Teplianka, ktorý priteká z horských oblastí Choča a prepadá známym vodopádom, sa vylial.

obec Lúčky
Foto: Facebook/Obec LÚČKY

V obci Lúčky v okrese Ružomberok platí druhý stupeň povodňovej aktivity. Ako uviedol starosta obce Branislav Hrbček, zaznamenali škody na miestnych komunikáciách a ceste tretej triedy.

"Máme povytrhávaný asfalt, samozrejme, náplavové kamenie, blato a podobne. Škody na rodinných domoch nie sú. Vyčerpávali sme vodu z dvoch pivníc a zaplavené boli niektoré dvory. Situáciu monitorujeme, aktuálne máme vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity," povedal Hrbček. Vo štvrtok bol po búrke v obci vyhlásený na niekoľko hodín tretí stupeň povodňovej aktivity.

Eliminácia škôd

Dobrovoľní hasiči boli v teréne podľa jeho slov do desiatich minút od vyhlásenia mimoriadnej situácie.

"Eliminovali sme všetky možné škody, ktoré sa mohli spôsobiť prívalovou vodou. Momentálne situáciu monitorujeme a v pohotovosti sú dobrovoľní hasiči z Lúčok," vysvetlil Hrbček a doplnil, že profesionálni hasiči odčerpávali vodu z jedného z penziónov.

Zaplavený park, kúpele nedotknuté

Zaplavený bol i park, ktorý spravuje obec a jeho súčasťou je vodopád. "Čo sa týka elektroinštalácie, osvetlenia vodopádu, škodu zistíme, až keď terén vyschne," skonštatoval starosta.

Podľa riaditeľky Kúpeľov Lúčky Silvie Zacharovej došlo k zaplaveniu spomenutého parku. Samotné kúpele však nezaznamenali žiadne škody.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok