Jeden z najväčších európskych festivalov zrejme končí. Organizátorom vypršala zmluva

11.7.2024 10:55

Známy festival u našich južných susedov zrejme končí. Obľúbený Balaton Sound sa v posledných 16 rokoch konal na brehu jazera Balaton a bol jedným z najväčších európskych festivalov elektronickej hudby.

Balaton Sound
Foto: Facebook / Balaton Sound Official

Tohtoročný festival, ktorý sa konal od 3. do 6. júla, bol však pravdepodobne posledným. Organizátorom festivalu totiž vypršala zmluva s mestom Zamárdi, v ktorom sa festival koná.

Podľa maďarského portálu Telex organizátori nezačali ani vybavovať budúcoročných interpretov. Upozorňuje, že v minulosti pritom o takomto čase už pracovali na ich vystúpeniach.

Zmluva vypršala

O konci festivalu informuje aj portál Sonline.hu. Ten oslovil primátora mesta Zamárdi Gyulu Csákovicsa. "Skončila sa nám zmluva s organizátormi. Balaton Sound mali možnosť usporiadať do roku 2024, takže v tomto zmysle to bol posledný festival, ktorý tu mohli zorganizovať," hovorí Csákovics. Dodal, že o novej zmluve bude musieť rokovať novozložená správna rada.

Na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva, na ktorom sa zúčastnil aj zástupca organizátorov, podľa portálu jasne odznelo, že tento rok bol pre festival posledný. 

Téma nie je na programe

Portál Sonline kontaktoval aj hovorkyňu festivalu. Ešte pred festivalom uviedla, že sa k nim dostali fámy o jeho konci. Nechceli sa tým však zaoberať, pretože to nebolo na programe dňa. Takú istú otázku portál položil aj po skončení podujatia, no dostal rovnakú odpoveď.  

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok