V médiách rezonuje príbeh Češky, ktorá v Mexiku prišla o prsty. V prípade nastal zvrat, zapojila sa doň poisťovňa

9.7.2024 15:42

Češku Terezu a jej manžela počas dovolenky v Mexiku zaskočilo vyčíňanie hurikánu Beryl, ktorý sprevádzal silný vietor. Ten ju pripravil o tri prsty, keď sa snažila utiecť z izby. Ďalšie peklo prišlo po tom, ako pár zistil, koľko bude stáť zdravotná starostlivosť.

češka.png
Foto: reprofoto: X / _tess.tess_

Do nemocnice sa Tereza dostala až po tom, čo sa počasie upokojilo. O prípade informoval portál TN.cz.

Manželia netušili, či neuviaznu v Mexiku, nakoľko nevedeli, koľko peňazí si nemocnica vypýta za celú dobu hospitalizácie. Poisťovňa s nimi v tom čase navyše podľa ich slov takmer nekomunikovala.

V utorok 9. júla už portál TN.cz informoval, že Češku z nemocnice prepustia. "Dnes nás prepúšťajú z nemocnice. Všetko budeme platiť, poisťovňa sa nevyjadrila," prezradila v utorok ráno Tereza. 

Veci sa rozhýbali

Po medializácii prípadu sa však veci rozhýbali a vyriešili ešte počas utorka. „Vďaka vám sa všetko veľmi preberalo, tak nám poisťovňa napísala, že všetko je v riešení s bankou, ktorá musí dať súhlas na to, aby nám všetko mohli hradiť. Vyriešili sme to teda tak, že nám rodina naposielala peniaze, a holt to budeme riešiť spätne. Každú hodinu, čo sme tu, sa tá čiastka zvyšuje nehoráznym spôsobom,“ uviedla Tereza pre český portál.

Manželia až do poslednej chvíle tŕpli, akú čiastku budú musieť uhradiť. Nakoniec sa dozvedeli, že im poisťovňa preplatí všetky náklady.

Búrka Beryl minulý týždeň zabíjala na ostrovoch na juhovýchode Karibiku, zasiahla aj Jamajku a Mexiko, keď rekordne skoro v atlantickej sezóne dosiahla intenzitu hurikánu piatej, teda najvyššej kategórie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok