Češka zažíva v Mexiku peklo. Hurikán Beryl jej odrezal tri prsty, odmietli ju operovať a nevie sa dostať domov

9.7.2024 00:00

Dovolenka v Mexiku sa pre český manželský pár skončila takmer tragicky. Na letných radovánkach pár postretol hurikán Beryl, ktorý vyčíňal v okolí. Žena opísala situáciu, pri ktorej jej silný nápor vetra spôsobil devastačné poranenie.

Češka v Mexiku
Foto: Foto: Reprofoto/Profimedia, Instagram/_tess.tess_

Hotel s búrkou nepočítal 

V čase vyčíňania hurikánu boli manželia ubytovaní v hoteli na treťom poschodí. 

Češka Tereza Machařová na Instagrame opisuje situáciu, keď sa v izbe začali triasť okná a po pár sekundách silný vietor rozbil sklá. V tej chvíli sa mladá žena rozhodla z izby utiecť, otvorila dvere, ktoré sa vzápätí zavreli a privreli jej prsty. Náraz dverí do pántov bol taký silný, že dvere prsty odrezali. 

Manžel žene pribehol na pomoc, spolu dvere opäť otvorili a začali hľadať personál. Ten bol ukrytý na prvom poschodí. Pomoc jej poskytol plavčík, ktorý jej ruku omotal, aby zastavil krvácanie. 

Najprv platba, potom operácia 

Sanitka mohla prísť pre ženu až vtedy, keď sa počasie upokojí. Na pomoc záchranárov musela teda čakať tri hodiny. "Ležala som na posteli s mokrým uterákom na hlave a v absolútnych bolestiach. Kosti mi vytŕčali z rúk,“ popisuje Češka.

Po prevoze do nemocnice ju odmietli ihneď ošetriť, lekári jej nedali ani ibalgin. Dôvodom bola horibilná suma (50-tisíc dolárov, čo je asi 46-tisíc eur) za prevoz a operáciu, ktorú sa poisťovni nakoniec podarilo znížiť na 1 600 dolárov, teda necelých 1 500 eur. Tereza trpela bolesťami dokopy 12 hodín.

Myslí si, že práve pre časové oneskorenie definitívne prišla o prsty. Našiel ich jej manžel, ale po takom dlhom čase už nebolo možné prišiť ich naspäť.

Manželia nevedia, kedy sa z Mexika dostanú a doma ich čakajú tri deti, o ktoré sa zatiaľ starajú starí rodičia. Problémom je to, že nevedia, koľko peňazí si nemocnica vypýta a či neuviaznu v Mexiku, lebo nebudú mať 50- až 100-tisíc dolárov (92-tisíc eur) na zaplatenie liečby. Netušia totiž, čo všetko uhradí poisťovňa.

Terezin celý príbeh si môžete vypočuť vo videu, ktoré zdieľala na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok