Hrubá stavba futbalového štadióna už stojí. Budúci rok by sa mal stať dejiskom Majstrovstiev Európy do 21 rokov

Odkedy poklepali Základný kameň budúceho futbalového stánku v Prešove prešiel už takmer rok. Po problémoch na stavbe aj v projekte je hotová približne tretina štadióna. Už na budúci rok by sa štadión mal stať dejiskom Majstrovstiev Európy do 21 rokov.

Hlavná tribúna prešovskej Futbal Tatran Arény a tri ďalšie už stoja. Zhotoviteľ teraz pripravuje priestor pre hraciu plochu. 

Hlavnú tribúnu zastrešia a oplechujú. Víťazná cena za výstavbu štadióna v dvoch etapách bola vyše 21 miliónov eur. Počas prác prišlo na rad navyšovanie a to z mestskej kasy. 

Účet za nový štadión sa šplhá k 23 miliónom eur. Na jeho výstavbu prispela župa, mesto, Fond na podporu športu a Slovenský futbalový zväz.

Napriek zmenám v projektovej dokumentácii konateľ Futbal Tatran Arény je presvedčený, že štadión stihnú postaviť do konca februára 2025. 

História prešovského futbalového štadióna by sa mala začať písať Majstrovstvami Európy do 21 rokov a to už na budúci rok. Hoci na jeho mieste stojí zatiaľ iba hrubá stavba, vstupenky začnú predávať už o pár mesiacov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok