Zo školy rovno do letného tábora. Deti okúsili vojenský život s rannou rozcvičkou či lekciou pochodovania

Zo školy či škôlky rovno do pomyselného vojenského života. Deti profesionálnych vojakov v Prešove si užívajú vojenský letný tábor. Spokojní sú aj rodičia, ktorí nemusia riešiť, čo s deťmi cez prázdniny.

Letné vojenské detské tábory v Prešove sa z roka na rok tešia väčšej obľube.

"Toto je v podstate už náš 4. ročník, keď tak zoberieme. Začínali sme, keď sme mali asi tak 35 detí," spomína Ladislav Jeremiáš, starší kaplán a spoluorganizátor vojenského tábora.

Toto leto denný tábor, ktorý organizuje 65. prieskumný prápor v Prešove, navštevuje približne 50 detí od 6 do 12 rokov. Pripravili pre ne pestrý program na celý týždeň. Skvele sa však dokážu zabaviť aj s detektorom kovov. 

"Je tu veľmi dobre. Sa zabávame. Pred chvíľou sa tu bili, teraz sme hľadali, tu sa aj vystreľuje z pušiek a môžeme sa hrať aj na ihrisku," vytešuje sa jeden z účasníkov tábora.

Deti okúsili aj vojenský život s rannou rozcvičkou už o siedmej a dostali tiež lekciu pochodovania ako skutoční vojaci. 

Zo školy či škôlky rovno do pomyselného vojenského života Foto: ta3/Katarína Cimborová Zo školy či škôlky rovno do pomyselného vojenského života.

Pomoc rodičom

Jozef Bicák, psychológ a spoluorganizátor vojenského tábora: "Prioritne je tento tábor vlastne pre deti našich vojakov, aby sme im počas letných prázdnin, počas prázdninového obdobia pomohli a odľahčili ich s tými starosťami kde s deťmi počas prázdnin."

"Je to veľmi dobrá vec, ako pomôcť rodičom vykryť prázdniny. Keď obidvaja sú pracujúci, tak je to veľká pomoc," dodáva Jozef Frištik, mladší zdravotník a spoluorganizátor vojenského tábora.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok