Silné búrky si u našich susedov vyžiadali prvú obeť. Padajúci konár zabil muža v Stredočeskom kraji

7.7.2024 12:00 , Aktualizované: 7.7.2024 17:13

V českej obci Bobnice v Stredočeskom kraji zahynul v sobotu muž, na ktorého počas silných búrok spadol konár zo stromu. Padajúci strom v dôsledku nepriaznivého počasia zranil aj dvoch ľudí v Prahe. Informujú o tom agentúry DPA a webové portály Blesk a ČT24.

Konár stromu spadol na 57-ročného muža, ktorý zraneniam podľahol, potvrdil pre portál Blesk hovorca tamojších záchranárov Marek Hylebrant.

Strom spadol v sobotu aj na dvoch ľudí v Prahe. Muž utrpel vážne mnohopočetné poranenia vrátane vážneho poranenia hlavy. Záchranári ho uviedli do umelého spánku a previezli do nemocnice. Mladá žena utrpela ľahké zranenia a šok, informovala miestna záchranná služba.

Panika na festivale

Na festivale v českej Jihlave sa zas pri tlačenici v noci na nedeľu zranilo niekoľko ľudí. Zranenia účastníkov festivalu však podľa ČT24 nie sú vážne. Podľa záchranárov skončilo v nemocnici sedem z nich. Ľudia v panike opúšťali areál, keď sa začala prehýbať strecha nafukovacieho stanu. Problémy tam spôsobili búrky, keď vypadla elektrina. Tá odstavila z prevádzky kompresory, ktoré stan nafukovali.

V niektorých častiach ČR počasie skomplikovalo dopravu, najmä na železniciach. V susednom Poľsku vydvihol nárazový vietor do výšky dva skákacie hrady. Pri incidente sa zranili štyri osoby vo veku od troch do 18 rokov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok