Silné búrky potrápili Česko. V Prahe spadol strom na dvoch ľudí, na festivale v Jihlave sa v tlačenici zranilo niekoľko osôb

7.7.2024 09:29

Na festivale v českej Jihlave sa pri tlačenici v noci na nedeľu zranilo najmenej 12 ľudí. Ľudia v panike opúšťali areál, keď sa začala prehýbať strecha nafukovacieho stanu, informovala tamojšia polícia na sieti X. Informuje o tom portál ČT24.cz.

festival
Foto: X/ Policie ČR

Panika

V sobotu sa v Jihlave končil 10. ročník festivalu Vysočina fest. Problémy tam spôsobili búrky, keď vypadla elektrina. "Po výpadku elektriny sa začala prehýbať strecha nafukovacieho stanu. Po výzve organizátorov k jeho opusteniu sa ľudia v panike vrhli ku vchodu a došlo k zraneniu najmenej 12 osôb," uviedla tamojšia polícia.

Silná búrka údajne odstavila z prevádzky kompresory, ktoré stan nafukovali. Váha vody potom pretrhla plášť jeho strechy, priblížil reportér Českej televízie.

K incidentu došlo krátko po polnoci. Na mieste zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému. Pre Vysočinu platila v sobotu večer výstraha pred búrkami, ale podľa miestnych hasičov búrky v kraji nespôsobili žiadne ďalšie väčšie problémy.

Padol na nich strom

Silná búrka sa v sobotu prehnala aj Prahou, kde večer spadol strom na dvoch ľudí a jedného vážne zranil, píše spravodajský portál ČT24.cz. V niektorých častiach ČR počasie skomplikovalo dopravu, najmä na železniciach.

Muž, na ktorého v Prahe padol strom, je vo vážnom stave s ťažkým zranením hlavy. “Muž vo veku 30 rokov utrpel viaceré zranenia vrátane vážneho poranenia hlavy. Na mieste mu museli poskytnúť kardiopulmonálnu resuscitáciu. Žena utrpela ľahké poranenia tváre,“ píše portál novinky.cz.

"Záchranári ho uviedli do umelého spánku, zabezpečili mu dýchacie cesty, ošetrili ho a potom zabezpečili jeho prevoz do traumatologického centra," napísali záchranári.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok