Tragická noc v Bratislave. Muža v koľajisku zrazil vlak, na Hip Hop Žije zomrel 20-ročný mladík, organizátor festivalu reaguje

29.6.2024 12:46 , Aktualizované: 29.6.2024 20:24

Počas piatkovej noci boli policajti v bratislavskom kraji vyslaní k dvom tragickým udalostiam. Došlo k nim na rôznych miestach v Bratislave. Jedným z nich bol známy festival. Informuje o tom hovorca Krajského riaditeľstva PZ Michal Szeiff.

449189551_18441140749016190_6316268091785844747_n.jpg
Foto: Facebook/Hip Hop Žije Festival

Smrť na Zlatých Pieskoch

Policajti boli vyslaní do areálu Zlatých Pieskov krátko pred 03.00 h. „Na mieste sa nachádzala Rýchla zdravotnícka pomoc, ktorá bola vyslaná k 20-ročnému mužovi. Nejavil známky života,“ informuje polícia. Na Zlatých Pieskoch sa od 28. až do 29. júna koná festival Hip Hop Žije.

Na mieste bol konštatovaný exitus, pričom za účelom zistenia presných príčin, za ktorých došlo k úmrtiu muža bolo nariadené vykonanie pitvy. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. 

K úmrtiu sa vyjadrili aj organizátori festivalu, podľa ktorých boli dodržané všetky bezpečnostné opatrenia a nešlo o pochybenie zo strany organizátora.

"Dodržané boli všetky bezpečnostné opatrenia a záchranné zložky boli okamžite k dispozícii, mladého muža sa bohužiaľ nepodarilo oživiť. Záchranným zložkám a policajnému zboru ďakujeme za ich okamžitú reakciu pri vzniknutej situácii," napísali organizátori na sociálnej sieti.

Muž ležal v koľajisku

V druhom prípade policajti Oddelenia železničnej polície preverili krátko po 21.40 h oznámenie o zrážke osoby s prechádzajúcim nákladným vlakom. Nešťastie sa stalo na železničnom priecestí vo Vrakuni.

„Podľa doterajších informácii mal rušnovodič v krátkej vzdialenosti, od priecestia, spozorovať osobu mužského pohlavia, ktorá ležala na koľaji. Rušňovodič okamžite použil rýchločinné brzdy, avšak zrážke už zabrániť nedokázal,“ informuje polícia. Muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Železničná polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok