Zážitky na celý život sú zaručené. Takto vyzerá tábor oteckov s deťmi

5.7.2024 13:24

Na poriadku v izbách až tak veľmi nezáleží, no zážitky na celý život sú zaručené. Reč je o tábore pre oteckov s deťmi, ktorý už desať rokov skupina nadšencov organizuje vo Vyšnej Slanej. Cieľom hláv rodín je nielen pripraviť pre svoje deti nezabudnuteľný program, ale aj dokázať mamičkám, že oteckovia bez nich vôbec nie sú stratení.

Táborový deň sa vo Vyšnej Slanej začína presne o siedmej. A to poriadne nahlas. Poriadok na izbách si nevšímajte. Tento rok ich totiž nik neboduje.

Mamičkám je, mimochodom, vstup do tábora prísne zakázaný. Ktovie, ako by reagovali, ak by videli napríklad toto. V deň, keď sme tábor vo Vyšnej Slanej navštívili, si jeho osadenstvo naplánovalo olympiádu. Športové výkony stáli za to.

Mimochodom, večeru si táborníci musia zabezpečiť sami. Ak nič neulovia, budú jednoducho hladovať. Organizátor tábora Peter Marček je známy prekladateľ do posunkovej reči a pohybuje sa v komunite nepočujúcich. Práve preto ľudia s postihnutím sluchu vo Vyšnej Slanej nikdy nesmú chýbať.

Mamičky zatiaľ táborníkom nechýbajú. Aj najmladšia účastníčka tábora, trojročná Tamia, svojej mamke odkazuje toto: “Ahoj mama. Je tu dobre.”

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok