Motivovali ho manželské problémy. V Nemecku obvinili vojaka, ktorý z pomsty zastrelil viacero ľudí

4.7.2024 15:38

Prokuratúra v Nemecku obvinila príslušníka Bundeswehru z vraždy štyroch ľudí. Vyšetrovatelia tvrdia, že zločin spáchal z nenávisti a pomsty, pričom ho motivovali manželské problémy. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra DPA.

Polizei nemecká polícia
Foto: TASR/AP

Muž je podozrivý, že svoje obete zastrelil v noci 1. marca. Išlo o ľudí blízkych jeho manželke, pár žil oddelene.

Podľa vyšetrovateľov 32-ročný vojak najprv zastrelil nového priateľa svojej manželky a jeho matku v dolnosaskom meste Scheessel, potom na inom mieste vzdialenom niekoľko kilometrov zastrelil priateľa svojej bývalej partnerky a ich trojročnú dcéru.

Priznal sa k činu

Nasledujúce ráno sa muž prihlásil v kasárňach v neďalekom Rotenburgu, hoci tam nebol umiestnený, a k činu sa priznal. Polícia, ktorú privolali vojaci, muža zadržala. Odvtedy bol vo väzbe.

Vojak bol ozbrojený útočnou puškou a pištoľou. Podľa vyšetrovateľov tieto zbrane nepatrili Bundeswehru. Vo dverách jeho auta sa nachádzal Molotovov koktail a v batožinovom priestore vedľa vojenského batohu munícia. Čo mal v úmysle s týmito predmetmi urobiť, zatiaľ nie je jasné, informuje agentúra DPA.

Krátko pred činom vyhľadala pomoc manželka vojaka a jej nový priateľ a podali na podozrivého trestné oznámenie za vyhrážanie sa im.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok