Muž vypálil z pištole tridsať rán a zranil ľudí, vrátane detí. Neskôr sa ukryl v dome a spáchal samovraždu

16.6.2024 07:06 , Aktualizované: 16.6.2024 07:34

Desať zranených, vrátane detí, si vyžiadala streľba v sobotu večer v mestskom aquaparku neďaleko Detroitu. Polícia incident označila ako náhodnú streľbu. Informuje o tom agentúra Reuters.

Streľba v Michalovciach
Foto: TASR - Roman Hanc

Podozrivý bol v sobotu neskoro večer stále na slobode, ale podľa predpokladu polície sa skrýval v neďalekom dome. Na mieste činu sa našla zbraň.

Čo sa stalo?

Neznámy muž vystúpil z vozidla pred aquaparkom Brooklands Plaza Splash Pad v meste Rochester Hills v štáte Michigan a vypálil asi 30 rán z deväťmilimetrovej poloautomatickej pištole značky Glock, uviedol na tlačovej konferencii šerif Michael Bouchard.

Podľa polície, ktorá pôvodne informovala o piatich postrelených, nebolo bezprostredne jasné, či došlo k obetiam na životoch.

Výpovede svedkov

V zmätku ľudia padali a boli zasiahnutí, keď sa snažili utiecť. "Strašné veci, ktorých sme my, ktorí pracujeme ako orgány činné v trestnom konaní, bohužiaľ videli príliš veľa," poznamenal šerif.

Svedkovia uviedli, že útočník vyzeral pokojne a nikam sa neponáhľal, po streľbe sa pokojne vrátil do svojho auta. Práve objavenie tohto auta o krátky čas neskôr pomohlo policajtom určiť, kde sa strelec skrýva.

Sprevádzajú ich tragédie

"Je to pre nás obrovská rana," povedal jeden zo svedkov s odkazom na smrtiacu masovú streľbu na strednej škole v Oxforde.

Rochester je od Oxfordu vzdialený približne 24 míľ. "Zažili sme už toľko tragédií," povedal šerif. "Viete, ani úplne nerozumieme tomu, čo sa stalo v Oxforde. A teraz tu čelíme ďalšej tragédii," dodal.

Mesto Rochester Hills sa nachádza približne 50 kilometrov severne od Detroitu. Blízka obec Oxford Township bola v roku 2021 dejiskom masovej streľby na škole, kde vtedy 15-ročný študent zabil štyroch spolužiakov a zranil ďalších šesť a učiteľa.

Pozrite si archívnu reportáž z 13. apríla 2024 o streľbe v Austrálii.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok