Na Slovensku sa rozpršalo, Bratislavou sa prehnala prietrž mračien. Pozrite si, kde platia výstrahy

27.6.2024 08:58 , Aktualizované: 27.6.2024 19:19

Búrky sa územiu Slovenska nevyhli ani vo štvrtok. Odštartovali pomaly, no to sa onedlho zmenilo. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy prvého stupňa na celom území. Predbežne platia do polnoci.

počasie dážď búrka Bratislava
Foto: ta3/Soňa Búranová

Portál iMeteo.sk okolo 16.30 h informoval, že intenzívne zrážky dorazili do Bratislavy. Výdatne lialo, hrmelo a udierali prvé blesky.

Severe Weather na sociálnej sieti píše, že na západe a v strede Slovenska sú už len prehánky, zrážky sa presunuli východ.

SHMÚ doobeda upozorňoval, že sa môžu vyskytnúť búrky spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, krúpami a s nárazovým vetrom, ktorý môže dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Pozrite si reportáž o búrkach v Nitrianskom kraji:

Spadlo extrémne množstvo zrážok

Včerajšie búrky a intenzívne zrážky spôsobili na viacerých miestach lokálne záplavy, vytopili domy, zatopili cesty, a to hlavne v Nitrianskom Kraji.

Severe Weather podľa informácií SHMÚ uvádza, že za posledných 24 hodín spadlo na našom území extrémne množstvo zrážok.

V nitrianskej mestskej časti Janíkovce spadlo 99,0 mm zrážok, čo bežne naprší za dva mesiace, v Hurbanove 95,2 mm, Kamanovej 74.1 mm, Horných Lefantovciach 73.0 mm a v obci Vlkas 64,4 mm.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok