Vrbický most ako vzor. Na Liptove sa podarilo niečo, čo je na slovenské pomery nevídané

25.6.2024 19:02

Na Liptove sa podarilo niečo, čo je na slovenské pomery nevídané. V Liptovskom Mikuláši stihli v priebehu roka zbúrať zničený most a namiesto neho postaviť nový. Lenže jeden svetlý moment nestačí. Ďalšie desiatky čakajú na opravu.

Vrbický most nad Váhom pri vodnoslalomárskom areáli v Liptovskom Mikuláši si užil svojich päť minút slávy. Žilinská župa strihá pásku ešte skôr ako pôvodne plánovala.

Počas stavebných prác narazili aj na pôvodné piliere dreveného mosta, ktorý počas druhej svetovej vojny zničili. Tie chce liptovskomikulášska radnica zachovať ako atrakciu.

“Túto históriu vrátane drevených pilierov, by sme chceli nejak esteticky umiestniť tu na miesto, ktoré bude prístupné verejnosti,” povedal Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

Pripravený na juniorské majstrovstvá sveta

Za nový most zaplatila žilinská župa takmer dva a pol milióna eur. No ďalších vyše 150 mostov čaká na akútnu rekonštrukciu, ako napríklad ten v Námestove. Lenže na ich opravu nemá kraj peniaze.

Vrbický most stihli dokončiť len pár dní pred odštartovaním juniorských majstrovstiev sveta vo vodnom slalome. Ide o prestížne celosvetové podujatie.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok