Neplatiči devastovali bytovku, primátor dostával vyhrážky. Po 20 rokoch je koniec

25.6.2024 16:15

Bytovku v Dubnici nad Váhom dvadsať rokov devastovali neprispôsobiví obyvatelia. Tento problém v meste vyriešili rázne, neplatičov vysťahovali. Prázdny objekt opravia a vytvoria v ňom 36 nových nájomných bytov.

Bytový dom v Dubnici nad Váhom bol dlhé roky tŕňom v oku mnohých Dubničanov. Obyvatelia bytovky opakovane páchali priestupky a neplatili nájomné. Problémy medzi nájomníkmi a mestom sa vystupňovali do niekoľko rokov trvajúcich súdnych sporov. 

„Naozaj to smerovalo k tomu, že sa vyhrážali zabitím, vyhrážali sa zabitím aj mojim deťom, mojej rodine, takže bolo to veľmi nepríjemné celé a som rád, že sme to dotiahli do úspešného konca,“ povedal Peter Wolf, primátor mesta Dubnica nad Váhom.

Zo 40-ročnej bytovky zostala len ruina bez vody a elektriny. Neplatiči skončili na ulici. Rázne rozhodnutie mesta sa stretlo s nevôľou bývalých nájomníkov. 

Tony odpadu po bývalých nájomníkoch

Zo zdevastovanej bytovky vznikne dom s modernými bytmi. Stavebník sa pustili do práce. Z objektu vynáša tony odpadu. Na chodbách našli potkany, výkaly aj hmyz.

Po obnove vznikne 36 jednoizbových bytov. Prvé pridelia novým nájomníkom v lete budúceho roku. Náklady na rekonštrukciu hradia úverom zo štátneho fondu rozvoja bývania. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok