Nezvyčajný hosť na americkom ministerstve. Brífing o Blízkom východe narušil nenávidený hmyz

24.6.2024 19:06

Na pravidelnej tlačovej konferencii ministerstva zahraničných vecí USA vo Washingtone vystúpil nezvyčajný hosť. Počas informovania o napätej situácii na Blízkom východe si hovorca Matthew Miller všimol, že po stene nad hlavou jedného z reportérov lezie šváb. Informoval o tom portál Novinky.cz.

šváb
Foto: TASR/Ján Krošlák (ilustračná fotografia)

Ukončil to zvukový technik

"Nerád odbočujem, ale nad vašou hlavou je veľký šváb," povedal Miller a ukázal smerom k hmyzu, ktorý však na videu nie je vidieť, vysvetľuje český portál.

Reportér povedal, že "pôjde po" švábovi, keď hovorca odpovie. "Ospravedlňujem sa, že odvádzam pozornosť, ale je dosť veľký," poznamenal ďalej hovorca.

Keď sa ho potom reportér spýtal, či by sa mal "hneď postarať o švába", hovorca odpovedal, že na tlačovej konferencii nechce "použiť žiadne insekticídy ani zabiť žiadneho švába".

"Radšej som nič nehovoril, pretože teraz budeme mať problém sústrediť sa na veľmi dôležité správy, ktoré vám tu musím odovzdať. Vráťme sa k téme," pokračoval.

O chvíľu neskôr sa mimo záznamu ozvalo zvuk plesnutia, po ktorom nasledoval potlesk. Podľa New York Postu sa o švába "postaral" zvukový technik.

Podobná príhoda sa stala približne päť rokov po podobnom incidente v Bielom dome.

V tamojšom tlačovom stredisku spadla zo stropu na kolená reportéra televízie CBS myš, a potom sa rozbehla po miestnosti.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok