Zranení aj požiar v rafinérii. Rusko hlási masívny útok dronov z Ukrajiny na Krasnodarský kraj

21.6.2024 06:31

Rusko v noci na piatok hlásilo masívny útok bezpilotných lietadiel z Ukrajiny na Krasnodarský kraj. Informovala o tom stanica BBC na svojom ruskojazyčnom webe.

Rusi podnikli masívny útok dronmi na Kyjev, protivzdušná obrana ho odrazila
Foto: TASR/AP (ilustračné foto)

Podľa ruskej štátnej agentúry TASS utrpelo zranenie celkom šesť ľudí. Dvaja z nich pri tom, čo ruské úrady označili ako pád ukrajinského dronu na území Ilskej ropnej rafinérie pri Krasnodare.

Škody na autobusovej stanici aj v rafinérii

"Škody boli zaznamenané na budove autobusovej stanice Južnyj a na kotolni v Krasnodare," cituje TASS skoršie vyjadrenie regionálneho operačného štábu, ktorý vtedy uviedol, že podľa predbežných informácií utrpeli štyria ľudia zranení kvôli padajúcim úlomkom bezpilotného lietadla.

Ďalší dvaja ľudia boli podľa neho zranení v rafinérii, kde vypukol požiar. Ten už bol uhasený, píše ruská agentúra.

Ruský operačný štáb tiež predtým povedal, že terčom ukrajinského útoku sa stali tri okresy Krasnodarského kraja. V obci Volna podľa neho spadli trosky na penzión, ale nikto nebol zranený, hostia sa evakuovali.

Drony boli odrazené, tvrdí operačný štáb

Operačný štáb najprv tvrdil, že všetky útoky boli odrazené, ale niektoré ruské telegramové kanály na základe informácií od miestnych obyvateľov naznačovali opak, napísala skôr BBC, podľa ktorej sa objavili okrem iného nepotvrdené informácie o požiari v oblasti vojenského letiska v Jejsku.

Krasnodarský kraj sa nachádza na juhozápade Ruska pri Azovskom a Čiernom mori, neďaleko ukrajinského polostrova Krym, ktorý Moskva anektovala v rozpore s medzinárodným právom v roku 2014.

V roku 2022 ruské vojská napadli celú Ukrajinu alebo od tej doby ruské úrady hlásia vzdušné útoky z ukrajinskej strany, najmä pohraničných oblastí.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok