Hlava štátu zavítala do svojho rodného mesta. S prezidentom sa tentokrát mohli zvítať osobne aj občania

Prezident Peter Pellegrini navštívil Banskú Bystricu, kde v januári ohlásil aj kandidatúru. Ide o prvú oficiálnu cestu do regiónu novej hlavy štátu.

Stretnutie s primátorom aj županom

Prvá regionálna cesta prezidenta Petra Pellegriniho vo funkcii novej hlavy štátu viedla v stredu (19. júna) do Banskej Bystrice, ktorá je jeho rodiskom.

Stretnutie s primátorom mesta Jánom Noskom v priestoroch historickej radnice a predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrejom Lunterom sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia.

Letisko Sliač a Medený hámor

"Na stretnutí som ho informoval o finančnej situácii samospráv, opätovne sme otvorili tému chýbajúceho strategického investora, ktorého príchod je kľúčový pre rozvoj nášho mesta. Pre celý región je rovnako dôležitá aj otázka obnovy civilnej časti letiska Sliač. Rozprávali sme sa o projektoch obnovy kaštieľa Radvanských, domu kultúry i Medeného hámra, národnej kultúrnej technickej pamiatky nadnárodného významu," konštatoval po stretnutí Nosko.

"Som rád, že v duchu inauguračného príhovoru, komunikovať s mestami a byť prezidentom pre ľudí, svoju prvú cestu do regiónov absolvoval práve u nás, v jeho rodnom meste," dodal primátor.

Pozrite si živé vstupy redaktorky Podstavkovej:

Poďakovanie za záchranu školy

Napriek zvýšeným bezpečnostným opatreniam sa na Námestí SNP s prezidentom pozdravili a aj odfotili ôsmaci zo Základnej školy Jána Bakossa.

Ako uviedla ich triedna učiteľka Zlatica Uramová, na námestí boli náhodou a využili príležitosť poďakovať sa mu, že pred niekoľkými rokmi sa aj jeho pričinením podarilo zachrániť ich školu pred zrušením.  

Záznam zo stretnutia si môžete pozrieť nižšie:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok