Prezidentská štandarda je späť. Logo Petra Pellegriniho zmizlo z oficiálnej stránky hlavy štátu

17.6.2024 12:21 , Aktualizované: 17.6.2024 16:09

Prezidentskú štandardu v nedeľu na oficiálnej stránke prezidenta SR nahradilo logo Petra Pellegriniho z kampane k prezidentským voľbám, v pondelok sa však na webe opäť objavila.

Prezidentská kampaň Petra Pellegriniho
Foto: ta3/Zuzana Gálisová

Dvojkríž nahradili iniciály „PP“

Zákonom upravený symbol prezidenta používali na webovej stránke všetci doterajší slovenskí prezidenti. Štandarda sa vynímala vedľa mien Ivana Gašparoviča, Andreja Kisku aj Zuzany Čaputovej.  

Štandarda Foto: prezident.sk Štandarda a meno bývalej prezidentky.

Štandarda nie je v zozname štátnych symbolov, vychádza však zo štátneho znaku, ktorý štátnym symbolom je. Je zobrazovaná ako červený kríž, z ktorého spodného okraja vyrastá modré trojvršie s bielym dvojitým krížom v proporciách štátneho znaku Slovenskej republiky. 

Bielo-modro-červený lem vychádza bielou farbou z horného rohu štandardy od žrde. Kresba znamenia je strieborná, strieborná linka lemuje červený štvorec aj celú štandardu.

Štandarda prezidenta Slovenskej republiky sa používa na označenie jeho trvalého alebo dočasného sídla. Môže sa použiť pri výkone funkcií prezidenta.

Priestor pre vlastné logo 

Nová hlava štátu na hlavnej stránke portálu prezident.sk nakrátko zamenila štandardu za svoje logo z kampane. Vedľa mena prezidenta sa zobrazovali dve štylizované písmená PP na červenom podklade s bielym, modrým a červeným pásom v pravom spodnom rohu.

Oficiálna stránka prezidenta Foto: Reprofoto/prezident.sk Oficiálna stránka prezidenta.
Web prezident Foto: Reprofoto/prezident.sk Štandarda sa v pondelok na webovú stránku vrátila.

Stalo sa tak vôbec prvýkrát, štandarda a meno prezidenta bola prvou informáciou, ktorú bolo možné vidieť na hlavnej stránke portálu. 

Oficiálna webová stránka prezidenta je štátnym majetkom, financovaná z verejných zdrojov. Slúži na informovanie o aktivitách prezidenta a nie je súkromným priestorom Petra Pellegriniho.

Pripomeňte si prvý slávnostný prejav prezidenta Petra Pellegriniho v deň jeho inaugurácie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok