Šimkovičová nepredložila vlastný návrh. Keď mala byť v parlamente, s Kotlárom dovolenkovala na jachte

12.6.2024 14:09 , Aktualizované: 12.6.2024 14:21

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová a poslanec Peter Kotlár (SNS) sa nezúčastnili rokovania v Národnej rade, kde sa predkladal návrh novely zákona o mediálnych službách. Rokovalo sa v skrátenom legislatívnom konaní. Ani jeden do parlamentu neprišiel, namiesto toho išli na súkromnú cestu do Chorvátska, informuje o tom Denník N.

Šimkovičová, Kotlár
Foto: TASR/Jaroslav Novák, Martin Baumann

Jachtárske preteky

Ministerka a poslanec mali vraj pricestovať do Chorvátska v sobotu 8. júna. Hoci podľa zdroja Denníka N zájazd trval do soboty 15. júna, ministerku a poslanca sme už mohli vidieť na stredajšom rokovaní vlády či v Národnej rade. 

Šimkovičová a Kotlár išli na súkromnú cestu. Ako ďalej uvádza Denník N, videli ich v utorok ráno (11. júna 2024) na jachtárskych pretekoch. Na sebe mali modré tričká s logom spoločnosti, ktorá im pobyt ponúkla spolu s naplánovanými súťažami, diskotékou či pečeným prasaťom. 

Vo videu jedného z účastníkov môžete vidieť vľavo dole Martinu Šimkovičovú a Petra Kotlára. 

Slovensko sa dištancuje od postupov WHO

Kotlár ako splnomocnenec vlády aktuálne čelí kritike za dištancovanie sa Slovenska od nových postupov WHO. K situácii sa vyjadrila aj ministerka zdravotníctva. Viac sa dočítate v článku nižšie:

Fond na podporu umenia a RTVS

Podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu prekvapilo, keď ministerka kultúry ako predkladateľka návrhu chýbala v pléne. Pre jej neprítomnosť dokonca vyhlásil päťminútovú prestávku. 

Koalícia nakoniec prelomila veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri novele zákona o Fonde na podporu umenia a prelomila aj veto v prípade urýchlenia výstavby strategických investícii.

Ministerka čelí kritike aj za zmenu zákona o RTVS. Počas jej neprítomnosti sa konal protest zamestnancov verejnoprávnej televízie.  

Michal Šimečka: Ide o pohŕdanie Národnou radou

K medializovaným informáciám sa vyjadril aj predseda politickej strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka.

"Považujem to za mimoriadne nedôstojné a pohŕdavé voči Národnej rade. Ministerka, ktorá predkladá zákon, nie je v parlamente, aby ho predložila a obhájila. Nestalo sa tak prvýkrát. Už nastala situácia, kedy čelila odvolávaniu, no muselo sa odložiť, lebo nebola prítomná. Je to mimoriadne zlý signál," reaguje Šimečka.

Pozrite si archívne video z 15. mája 2024 o zmene zákona o RTVS.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok