VIDEO: Každý tancoval, Biden akoby stuhol. O zdraví amerického prezidenta sa stále špekuluje

11.6.2024 19:30

Americký prezident Joe Biden opäť vyvolal pochybnosti o svojom zdraví, keď počas koncertu na oslavu Juneteentu zamrzol. Zatiaľ čo ostatní okolo neho tancovali v rytme černošskej hudby, on stál ako stĺp, informoval český portál cnn.iprima.cz.

Joe Biden
Foto: TASR/AP

Už dlhšie sa špekuluje, že Bidenove kognitívne funkcie sa zhoršujú. Celú sitáciu zachytila kamera. Ľudia špekulujú, či Biden netrpí demenciou, píše český web, ktorý sa odvoláva na denník Daily Mail.

Kým viceprezidentka Kamala Harrisová a ostatní návštevníci koncertu sa pohybovali v rytme hudby, on zostal istý čas nehybne stáť, poznamenal denník The Telegraph.

Toto znepokojivé správanie si potom všimol Philonis Floyd, brat zosnulého Georgea Floyda, ktorý zomrel v roku 2020 po tom, ako mu policajt pritlačil koleno na krk, keď ho spútal na zemi. Floyd chytil prezidenta za ruku a začal s ním komunikovať.

Teraz sa k tomu pridal aj nezrozumiteľný prejav, ktorý prezident počas ceremónie predniesol. "Vie, že strata... vie... že naša sloboda nikdy nemôže byť zaručená,“ potrápil sa Biden.

Počas súvislej časti prejavu však povedal, že černošská história je americkou históriou a on bude naďalej bojovať za práva černochov, aj keď niektorí politickí lídri pracujú na tom, aby im vzali ich ťažko vydobyté slobody.

„Tento deň nám pripomína, koľko pekla máme ešte pred sebou,“ citoval prezidenta český portál.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok