Čo vám ušlo z V politike: Má Soros záujem o Slovensko? Gašpar je presvedčený, že áno, podľa Dubéciho je to šialené

V relácii V politike diskutovali Tibor Gašpar (Smer-SD) a Martin Dubéci (PS). Témou boli súčasná nálada v politike aj Robert Fico.

Gašpar Dubéci
Foto: ta3

Verejnosť čaká na to, v akej kondícii sa vráti premiér do funkcie. V prvom príhovore povedal Slovákom, že bude späť na prelome júna a júla.

Gašpar spomenul, že v období po atentáte sa ozývali ľudia volajúci po zmierení - aby sa nastavila politika vládnych a opozičných strán, či to, aby sa zmenilo informovanie verejnosti prostredníctvom médií. "Ja som bol vždy v tomto smere pesimista, pretože neverím v zmenu správania sa niektorých ľudí," priznal Gašpar. 

Agresivita ako riešenie nespokojnosti

Hovoril aj o atentátnikovi, ktorému Fico verejne odpustil, ale zopakoval premiérove slová, kde ho označil za "aktivistu opozičnej politiky". Podľa neho nemôžeme ignorovať fakty, ktoré to potvrdzujú.

Ďalej Fico poslal aj výzvu predstaviteľom európskych inštitúcií, ktorí si vraj nevšímali, čo sa deje na Slovensku a spomenul aj eskaláciu politiky, keďže len nedávno zaútočili aj na dánsku premiérku.

Gašpar uviedol, že do politiky sa začína vnášať riešenie nespokojnosti s verejnými činiteľmi agresivitou, "čo je vážny problém a treba sa zamyslieť nad tým, kde sú hranice"

Má Soros vplyv na Slovensku?

Podľa Gašpara majú politici stále priestor na "revíziu toho, či nepochybili". Je presvedčený, že aj premiér prešiel revíziou vlastného správania, hoci v príhovore mal narážky na finančníka Georga Sorosa. 

Dubéci je rád, že sa premiérov stav zlepšuje. Jeho prvé slová podľa neho mohli byť odkazom veľkého zmierenia či novej politickej kultúry, no boli rovnaké ako pred atentátom.

"Keď premiér tejto krajiny po atentáte povie, že za niečím je Soros, veď to naozaj znamená, že niekde George Soros, 90-ročný pán v New Yorku, akože ovláda médiá, aby vytvorili nejakú atmosféru? Veď to je šialené," reagoval Dubéci. Opýtal sa aj Gašpara, či má Soros mediálne záujmy na Slovensku. "Nie mediálne, politické," odpovedal Gašpar.  

Politické vraždy na Slovensku

"Mali sme tu tri politické vraždy za posledných päť rokov. To nie je normálne v tejto spoločnosti. Tepláreň, Kuciak, Fico. Pre mňa je to jedna línia," vyjadril sa poslanec PS.

"Nedávajte, prosím vás, do porovnania útok na predsedu s tými, ktoré ste pomenovali," reagoval Gašpar. Nehovoril síce o útoku na život, lebo podľa neho je každý jeden vzácny. Myslí si ale, že z politického hľadiska je to cesta k bagatelizácii. 

Dubéci uviedol, že v spoločnosti je veľa jedu. "Zvykli sme si na to, akoby to bolo niečo normálne," zhodnotil.

Celú reláciu si môžete pozrieť vo videu nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok