Slovenské more otvorilo sezónu. Zemplínska šírava bude toto leto lákať turistov novinkami

Slovenské more, ako nazývajú Zemplínsku šíravu, bude toto leto lákať návštevníkov viacerými novinkami. Turistom pomôže zorientovať sa nová aplikácia.

Letnú sezónu na vodnej nádrži Zemplínska šírava slávnostne otvorili vypustením rovnakého počtu balónov. Návštevníkov v lete čakajú rôzne novinky.

"Už sa začali práce tu na neďalekom stredisku, ktorých výsledkom bude nové informačné centrum spojené s takou centralizovanou požičovňou bicyklov a elektrobicyklov," povedal Miroslav Dufinec, predseda predstavenstva ZOOCR.

Orientáciu v rekreačných strediskách uľahčí nová webová stránka a aplikácia. Turisti ľahšie nájdu bytovacie zariadenia, gastroprevádzky a informácie o aktuálnych podujatiach.

"Mobilná aplikácia Širava Travel taktiež umožňuje využívať turistom zľavy vo vybraných prevádzkach. Tiež tam nájdu virtuálnu mapu, kde sú vyznačené všetky dôležité body," dodal tvorca prezentačnej aplikácie Dominik Maskaľ.

Kvalita vody

Na kvalitu vody v prírodnej nádrži aj krytých bazénoch budú prísne dozerať hygienici.

"Ukazovatele vo vodách budeme sledovať a vyšetrovať každé dva týždne," vysvetlila regionálna hygienička Janka Stašková.

Voda v nádrži aj vo Vinianskom jazere počas minulých sezón vždy spĺňala nároky hygienikov. Pod drobnohľadom budú aj gastroprevádzky a stánky s občerstvením.

Hygienička doplnila: "Pri niektorých týchto zariadeniach som trošku taká skeptická pretože pohľadovo nevyzerajú dobre ale čo sa týka kvality jedál, tak sme taktiež dlhodobo nezaznamenali problémy."

Leto plné noviniek

Na šíravu príde toto leto aj nová výletná loď. Po pár týždňovej plavbe z Nemecka, teraz čaká na prepravu po súši v prístave v Ladmovciach. Ľudia z organizácií cestovného ruchu sľubujú, že týmto turistický rozvoj nekončí.

"Takou hlavnou výzvou je zlepšovanie kvality poskytovaných služieb, dobudovať turistickú infraštruktúru a určite nám tu chýba na Zemplínskej šírave atrakcia pre deti," ozrejmila Lenka Vargová Jurková, výkonná riaditeľka KOCR KSK.

Hoci prvý deň otvorenia sezóny bol daždivý, domáci veria, že počasie bude tento rok turistom a rekreantom priať.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok