Splnenie si sna či hazard so zdravím? Najstaršia prvorodička v Taliansku cestovala pre umelé oplodnenie až do Kyjeva

6.6.2024 10:49

Šesťdesiattriročná žena porodila tento týždeň v malej nemocnici v Toskánsku, a stala sa tak najstaršou prvorodičkou v Taliansku. Píše o tom talianska tlač, ktorú o prípade informoval ošetrujúci gynekológ. Pre mierne komplikácie seniorka porodila v 31. týždni tehotenstva, a jej potomok sa preto nachádza v starostlivosti oddelenia pre predčasne narodené deti.

babatko
Foto: TASR/AP

Žena postúpila umelé oplodnenie v minulom roku na Ukrajine, ktorá má miernejšiu právnu úpravu. V Taliansku je totiž hranica pre umelé oplodnenie 50 rokov.

"Syna veľmi chcela," povedal tlači gynekológ Andrea Marsili, podľa ktorého malo tehotenstvo pokojný priebeh. Žena tak odcestovala do Kyjeva, hoci v krajine zúri vojna rozpútaná Ruskom a Kyjev čelí opakovaným útokom zo vzduchu.

Malý Sebastian sa narodil v pondelok 3. júna v nemocnici v toskánskom meste Lido di Camaiore. Gynekológ poslal ženu do nemocnice pre menšie komplikácie. Pôrod sa uskutočnil za pomoci cisárskeho rezu. Podľa informácie poskytnutej lekárom je dieťa v poriadku.

Šesťdesiattriročná Talianka sa podľa tlače stala najstaršou ženou, ktorá porodila živé dieťa v Taliansku.

Vo svete však nejde o úplne mimoriadnu záležitosť a médiá v minulosti informovali aj o ženách, ktoré porodili, keď mali 70 a viac rokov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok