Bilbordová kampaň na podporu rešpektu: Úrad vlády SR spustil iniciatívu 'Rešpektujem iný názor'

5.6.2024 16:46

Úrad vlády (ÚV) SR spustil kampaň, ktorá je zameraná na rešpektovanie iného názoru. Kampaň s názvom Rešpektujem iný názor predstavili v stredu vedúci ÚV SR Juraj Gedra, predseda zboru poradcov premiéra Roberta Fica (Smer-SD) Erik Kaliňák a poslanec parlamentu Richard Glück (Smer-SD).

'Rešpektujem iný názor'.png
Foto: ta3

Súčasťou aktivity je bilbordová kampaň.

Spoločnosť údajne rezignovala na vzájomný rešpekt

Gedra hovoril o dvoch názorových táboroch, ktorých predstavitelia sú na opačných póloch. Treba podľa neho začať viesť diskusiu a nájsť cestu, ako sa navzájom počúvať. Myslí si, že spoločnosť rezignovala na vzájomný rešpekt. "Spoločne sa máme všetci pozrieť do zrkadla, či sme schopní povedať, že rešpektujeme iný názor," povedal. Zdôraznil aj potrebu rešpektu k výsledkom volieb, čo sa neukázalo pri parlamentných a prezidentských voľbách. Vtedy sa podľa neho nálady v spoločnosti "exponovali". Cieľom kampane je spoločenský zmier.

Kaliňák pripomenul, že úrad vlády ako štátna inštitúcia chce ísť príkladom v kultivácii demokracie, ktorá stojí na slobode slova. Iniciatíva sa podľa jeho slov zrodila krátko po parlamentných voľbách po príchode nových predstaviteľov na úrad vlády.

Vizuál kampane bol vytvorený internými zamestnancami Úradu vlády SR. Súčasťou kampane je 65 billboardov a 4 bigboardy, ktoré sú rozmiestnené po celom Slovensku, kampaň bude prebiehať aj na sociálnych sieťach. Náklady spojené s kampaňou sú 9950 eur.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok