Počet poistných udalostí rastie. Čo robiť, ak povodne zasiahnu váš majetok? Takto nahlásite škodu

TS Allianz
5.6.2024 10:19

Hladina Dunaja stúpa, spolu s ňou aj obavy o poškodenie majetkov. Počet poistných udalostí, žiaľ, rastie tiež. Prinášame vám praktické rady čo robiť, ak sa v podobnej situácii ocitnete aj vy.

WhatsApp Image 2024-06-05 at 08.59.30 (1).jpeg
Foto: ta3/Tamara Lesná

Konkrétne kroky, ako nahlásiť škodu po povodni:

  • Pri akejkoľvek škode na majetku treba čo najskôr kontaktovať poisťovňu a škodu nahlásiť, buď online, prostredníctvom webstránky poisťovne, prípadne telefonicky alebo cez svojho obchodnika.
  • Poškodenia je vhodné aj nafotiť a fotodokumentáciu priložiť k hláseniu škody.
  • Po nahlásení škody je potrebné počkať na obhliadkového pracovníka z poisťovne, ktorý zistí rozsah škôd a zdokumentuje poškodenia, až potom je možné začať s odstraňovaním následkov škôd a opravou majetku.
  • V prípade, že je potrebné zamedziť vzniku ešte väčšej škody, napríklad ak víchrica strhne strechu a hrozí, že blížiaci sa dážď spôsobí ďalšie škody, alebo je potrebné odstrániť následky škody z hygienických dôvodov, vtedy je možné začať s odstraňovaním následkov škôd a opravou aj bez kontaktu s poisťovňou
  • Po doložení všetkých potrebných dokumentov (faktúry a bločky za opravu) poisťovňa vyplatí poistné plnenie do niekoľkých dní.
  • V prípade potreby môže poškodený požiadať aj o vyplatenie zálohy na opravu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok